Mile Kekin uoči koncerta u Areni: Ne volim pisati pjesme o savršenim ljubavima

Nakon podosta vreme Hladno pivo stiže u Varaždin, 17. listopada u Arenu Varaždin, gdje će održati koncert u sklopu svoje turneje Dani zatvorenih vrata, koja nosi ime po posljednjem albumu četvtorke iz Gajnica.

U sklopu najave koncerta, intervju za eMedjimurje.hr i Varazdinski.hr dao je Mile Kekin, frontmen benda, koji već neko vrijeme nije svirao u našem kraju.

– Pamtim koncert na Starom gradu, iz 2010. godine na Španciru, bilo je stvarno super svirati pokraj Starog grada. Bilo je ugodno ljetno vrijeme, na otvorenom, posebice jer sam ja nepušač, a atmosfera je bila super – evocirao je Kekin uspomenu na pamtljivi koncert od prije pet godina, gdje su svirali sa Overtflowom i Zadrugom.

Zanimalo nas je i jesu li im draže klupske svirke ili veliki koncerti.

– Klupske svirke su super jer je na njima publika vrlo blizu, vidiš instant reakciju i ne može ti pomoći nikakva tehnika, efekti ili slično. Velike svirke, s druge strane, donose to da možeš doživjeti poseban trenutak, kada nekoliko tisuća ljudi pjeva u glas, to je svarno čudesno – tvrdi Kekin.

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Ne volim ugodu i harmoniju, ali to je stvar karaktera

Novi album izašao je na proljeće ove godine, a već se pojavilo nekoliko hitova Firma, Mojoj majci te singlovi obavljeni ranije – Messi, Vjeruj u mene, Na ovim prostorima. Što se tiče zvuka, mnogi će se složiti da je zvuk i atmosfera koju su dočarali na ovom albumu puno sličnija albumima s početka devedesetih.

– Tako je to nekako ispalo, tako su nema nekako legle pjesme koje smo radili. Plus, moram svakako istaknuti i Pavla (Mihaljević, op.a.) i Juru (Ferinu, op.a.), dvojac iz Svadbasa, koji već neko vrijeme radi i odličnu produkciju, a radili su i s nama na albumu. Kad su čuli kako pjesme zvuče, odlučili su i zadržati takav zvuk, za razliku od prošlog albuma, bez puno peglanja, čak s ponekim pogreškama, onako sirov – rekao je Mile.

Hladno pivo na sceni je već više od 25 godina, no i dalje su, posebice u tekstovima, ostali buntovni.

– To nema veze s godinama i zrelošću, meni je osobno, dok pišem pjesme, pa bile one i ljubavne, draže pisati o pogreškama i lošim stvarima, nego o savršenoj ljubavi. Ne mogu se pomiriti s ugodom, harmonijom, a to je stvar karaktera, ne mijenja se s godinama – ističe Kekin.

Osim u glazbenom dijelu Mile je aktivan i na ‘drugim frontovima’. Ovih dana HTV je počeo s reprizama kultne serije Bitange i princeze, gdje je Mile sjajno ‘donio’ lik Erotomana. Posebno su pamtljivi bili nazivi filmova koje je posuđivao u videoteci kod Gazde.

– Bila je to sjajna ekipa i odlična serija, puno sam naučio radeći u seriji. Što se tiče naziva filmova, oni su uglavnom dolazili od autora serije, ali i od glumaca, najkreativniji je u tome bio Rene Bitorajac, a i ja sam dodao poneki – priznat će Mile uz smijeh, koji ovih dana kreće i u novi projekt, u sklopu showa Dirigent.

– Nemam nikakvih prevelikih očekivanja, tek da ću se dobro zabaviti, a posebice da će se dobro zabaviti publika.

Veselim se nastupu u Areni Varaždin

A nema sumnje da će se dobro zabaviti i publika koja dođe 17. listopada u Arenu. Njihov novi album fanovi su već prepoznali, a Hladno pivo odradilo je ovog ljeta i nekoliko odličnih koncerata. Posebno pamtljiv bio je onaj u Puli (Kaštel), kao i prije desetak dana na zagrebačkoj Šalati. Srećom po njih, Pivo posjeduje i veliki repertoar, a nadaju se odličnom koncertu i u Areni.

– Već su nam dosadile zvijezde i pogled u nebo, veselimo se posebno nastupu u zatvorenom prostoru, u Areni. Imamo više od dva sata programa, bit će čak i nekih starih, pomalo zaboravljenih, ali naravno i onih s novog albuma. Pozivam sve da dođu na koncert, na ovoj turneji naglasak je na glazbi, manje ne glamuru, a pojačat ćemo se s nekoliko odličnih glazbenika na bini. Bit će sigurno dobro, veselimo se koncertu – kazao je frontmen Hladnog piva.

Za ovaj koncert pripremili su i posebno iznenađenje, pa će tako neki od mlađih bendova, dobiti prigodu svirati kao predgrupa na koncertu u Areni. Mile poziva sve koji se žele prijaviti, da im pošalju link na neku od svojih pjesama na njihovoj Facebook stranicu.

Ulaznice, po cijeni od 80 kuna, za koncert Hladnog piva potražite u Varaždinu (Rock art caffe, Barfly, dvorana Timeout), Ivancu (Kavana Ivana), Novom Marofu (Caffe bar Inn), Ludbregu (Peoples bar), Čakovcu (Caffe bar Arcus, Paladin), Prelogu (City bar), Murskom Središću (Pizzeria Vuri), Palovcu (Domino bar) te Koprivnici (Šareni dućan).

Kartu možete kupiti na kioscima Tiska i stranicama Eventima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije