U ponedjeljak redovna nastava u svim međimurskim školama!

U petak je počeo štrajk u osnovnim i srednjim školama te fakultetima. U Međimurskoj županiji od 1379 učitelja koji rade u 32 osnovne škole u štrajku je bilo njih samo 325.

814 učitelja nije se odlučilo za štrajk, 95 su na bolovanju, dok je njih 147 na radnom mjestu u drugoj školi. U potpunosti se štrajk odvijao i nije bilo nastave u samo 4 međimurske škole: Osnovna škola Strahoninec, Osnovna škola Hodošan, Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba i Osnovna škola Selnica. U 9 škola štrajk se djelomično provodio, dok u ostalih 19 škola normalno održavala nastava.

Prema podacima Ureda državne uprave Međimurske županije djelomično se nastava provodila u ovih 9 škola: Prelog, V. Nazora Pribislavec, dr. Vinka Žganca Vratišinec, UŠ Miroslava Magdalenića Čakovec i II. OŠ Čakovec i OŠ D. Dubrava, Draškovec, D. Kraljevec i Kuršanec.

Najviše učitelja u štrajku je bilo u OŠ Hodošan (29), slijedi OŠ Vladimira Nazora Pribislavec (28) i OŠ Jože Horvata Kotoriba (27).

Što se tiče 7 međimurskih srednjih škola nastave nije bilo samo u Gospodarskoj školi Čakovec gdje od 87 zaposlenih u štrajku je bilo njih 50. U Ekonomskoj i trgovačkoj školi nema ni jednog štrajkaša, dok se u ostalim školama na štrajk odlučio mali broj zaposlenih pa se nastava održava prema planu i programu.

Iako su sindikalci izrazili zadovoljstvo odazivom u štrajku, to očito nije bio slučaj u Međimurju. Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja najavila je da se štrajk nastavlja u ponedjeljak. No, ne i u Međimurju. Škole koje su bile u štrajku pozvale su učenike da u ponedjeljak, 28. rujna dođu na nastavu.

“U ponedjeljak 28. rujna 2015. godine nastava će se održati prema redovnom rasporedu sati i svi učenici dužni su doći na nastavu”, tekst je obavijesti koja je ispisana na web stranicama škola koje su bile u potpunom štrajku. Upitna je jedino OŠ Jože Horvata Kotoriba koja takvu obavijest nije dala. Unatoč pokušajima da telefonski saznamo tu informaciju to nam nije pošlo za rukom. Ipak, savjetujemo roditeljima da djecu pošalju u školu.

To znači da će se sutra nastava u svim međimurskim osnovnim i srednjim školama održavati prema redovnom rasporedu te štrajka u Međimurju više nema. Stoga školarci, napišite zadaće i pripremite torbu s knjigama!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije