Štrajk u Međimurju nije uspio: Samo pet škola je u potpunom štrajku

Danas je počeo štrajk u osnovnim i srednjim školama te fakultetima. Od 47% srednjih škola za koje je Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama do podne dobio rezultate, štrajka 75,8% nastavnika i gotovo nema nastave u srednjim školama u Republici Hrvatskoj, rekao je Branimir Mihalinec, šef Srednjoškolskog sindikata.

U Osnovnim školama štrajka 83,73% učitelja, kaže Sanja Šprem iz Učiteljskog sindikata. Sindikalci su izrazili zadovoljstvo odazivom u štrajku.

Podsjetimo, sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama te Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, kojima se pridružio i Preporod, namjeravaju štrajkati do ispunjenja zahtjeva. A zahtijevaju povećanje plaće od četiri posto, jer toliko je odobreno zdravstvu.

Nešto drugačija slika je u Međimurju. Naime, u Međimuskoj županiji od 1379 učitelja koji rade u 32 osnovne škole u štrajku su njih samo 325.

814 učitelja nije se odlučilo za štrajk, 95 su na bolovanju, dok je njih 147 na radnom mjestu u drugoj školi. U potpunosti se štrajk odvija i nema nastave u samo 4 međimurske škole: Osnovna škola Strahoninec, Osnovna škola Hodošan, Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba i Osnovna škola Selnica. U 9 škola štrajk se djelomično provodi, dok u ostalih 19 škola normalno održava nastava.

Prema podacima Ureda državne uprave Međimurske županije djelomično se nastava provodi u ovih 9 škola: Prelog, V. Nazora Pribislavec, dr. Vinka Žganca Vratišinec, UŠ Miroslava Magdalenića Čakovec i II. OŠ Čakovec i OŠ D. Dubrava, Draškovec, D. Kraljevec i Kuršanec.

Najviše učitelja u štrajku je u OŠ Hodošan (29), slijedi OŠ Vladimira Nazora Pribislavec (28) i OŠ Jože Horvata Kotoriba (27).

Što se tiče 7 međimurskih srednjih škola nastava se se ne održava samo u Gospodarskoj školi Čakovec gdje od 87 zaposlenih štrajka njih 50. U Ekonomskoj i trgovačkoj školi nema ni jednog štrajkaša, dok se u ostalim školama na štrajk odlučilo mali broj zaposlenih pa se nastava održava prema planu i programu.

Detaljnije podatke o štrajku u Međimurju saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije