Molitvena kampanja i u Čakovcu: Pred bolnicama bdiju protiv pobačaja

U srijedu, 23. rujna kenula je nova molitvena kampanja međunarodne inicijative”40 dana za život” za prestanak pobačaja, a trajat će do 1. studenoga.

Hrvatska sudjeluje sa svojih 20 gradova i okuplja oko 6 tisuća ljudi. Konkretna pomoć trudniciu Vukovarukoju su svi nagovarali na pobačaj, trudnici u okolici Splita koja je razmišljala o pobačaju, spašen dječji život uSisku, PuliiŠibeniku, javna svjedočenja majki s ranom pobačaja, radost majki kojima se pomoglo, obraćenje doktora, smanjenje pobačaja u osječkoj i vukovarskoj bolnici u vrijeme trajanja bdijenja, neki su od plodova inicijative u Hrvatskoj.

“Duhovno, moralno i materijalno pomažemo trudnicama i obiteljima u potrebi. Svojim bdijenjem pred bolnicama smo posljednji znak nade za majke i očeve koji dolaze pobaciti, te znak Božje milosrdne ljubavi za medicinsko osoblje pozivajući ih na obraćenje. Važno nam je osvijestiti lokalnu zajednicu te cijelu Hrvatsku o gorućem problemu pobačaja, to je silna nepravda prema nerođenoj djeci i majkama. Istina je da samo ljubav, milosrđe na koje nas poziva papa Franjo, mogu graditi bolji svijet.”, izjavio je Ante Čaljkušić, nacionalni voditelj inicijative.

Nacionalna koordinatorica Petra Tišljarić: “Čvrsto vjerujemo da će Bog i dalje činiti čuda ako nastavimo moliti i postiti i biti tu za najpotrebnije, najmanje – nerođenu dječicu i njihove majke i očeve. Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u širenju ove radosne vijesti života. Mnoge u inicijativi nadahnjuju misli i riječi sv. Ivana Pavla II. te bl. Majke Terezije koji su bili istaknuti borci za prestanak pobačaja, ne samo riječima već i djelima ljubavi i milosrđa.”

Detaljnije informacije o inicijativi možete naći na www.40danazazivot.com te facebook grupi 40 dana za život – Hrvatska.

Gradovi sudionici: Pula, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Sisak, Zagreb, Osijek, Vukovar, Vinkovci, Čakovec, Varaždin, Virovitica, Velika Gorica, Karlovac, Slavonski Brod, Požega, Knin, Metković i Dubrovnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije