Sanja Šprem: Štrajk u obrazovanju trajati će do ispunjenja zahtjeva

U petak, 25. rujna, od 8 sati, kao što je bilo najavljivano, sindikati će krenuti u štrajk u osnovnim i srednjim školama te u znanstvenim ustanovama i na fakultetima.

– Smatramo kako je odnos Vlade prema sektoru obrazovanja uistinu nekorektan. Okidač ovog štrajka jest nejednakost u sustavu plaća, točnije, povećanje plaća u zdravstvu. Zaposlenici u tom sektoru dobili su 4% dodatka za odgovornost, kao kompenzaciju za ukinut dodatak za vjernost službi – rekla je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja te dodala kako učiteljska profesija nije ništa manje odgovorna od drugih.

– Nakon dva udarca na plaće u protekle dvije godine, smatramo kako i zaposlenici u obrazovanju trebaju dobiti isti dodatak na plaću. Štrajk započinje u petak, ali sigurno neće trajati jedan dan, već do ispunjenja zahtjeva – nastavila je Šprem.

Roditelji su u takvim situacijama često zbunjeni te ne znaju treba li djecu poslati u školu ili ne.

– Roditelji koji podržavaju učitelje i mogu se pobrinuti za djecu, nek ih ne šalju u školu. Ali, ukoliko djecu nema tko zbrinuti u vrijeme kad bi trajala nastava, mogu ih poslati u školu. Djeca će unatoč štrajku imati užinu, a učitelji će se adekvatno pobrinuti za njih – rekla je Sanja Šprem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije