Crveni križ prikuplja materijalne i novčane donacije za pomoć izbjeglicama

Hrvatski Crveni križ prikuplja donacije, a građani Varaždina mogu donacije donijeti u prostorije GDCK Varaždin, u ulici Stanka Vraza 8, svakog dana od 9 do 19 sati.

– Apeliramo na građane da, ukoliko žele, pomognu izbjeglicama na području Republike Hrvatske. Prikupljaju se novčane i materijalne donacije. Od materijalnih donacija prikupljamo tost ili dvopek, sir u listićima, riblje konzerve, pileće paštete, datulje, dječja hrana – kašice, keksi – mini pakiranje, sapun, maramice za dezinfekciju bez alkohola, gel za dezinfekciju bez alkohola, dječje pelene u različitim veličinama, higijenski ulošci – izjavila je Sandra Mintas, ravnateljica GDCK Varaždin.

Hrvatski Crveni križ neće prikupljati niti distribuirati ništa osim gore navedenih artikala, a moli se građane da zasad ne donose odjeću jer je ima dovoljno na zalihama.

Uz pomoć prikupljenih novčanih sredstava Hrvatski Crveni križ osigurat će za izbjeglice hranu, vodu, higijenske potrepštine te setove za prvu pomoć.

Također, dio sredstava bit će utrošen za troškove distribucije humanitarne pomoći, kao i za aktivnosti interventnih timova koje će Hrvatski Crveni križ poslati na područja gdje se nalaze izbjeglice ako se za to pojavi potreba. Riječ je o timovima koji će pružati psihosocijalnu podršku izbjeglicama i pomagati u dijeljenju humanitarne pomoći.

Donirati je moguće uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj: IBAN HR6923400091511555516, poziv na broj: 14, za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X, ili internetskim donacijama na www.hck.hr ili donacijama putem poziva na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen).

> Varaždin se sprema za prihvat izbjeglica, no do daljnjega odgođen njihov dolazak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije