VIDEO: Na krizno područje upućeno i 25 policajaca iz Međimurja

U Hrvatsku je od srijede ušlo 13.300 izbjeglica koji, nakon što je Mađarska zatvorila granicu sa Srbijom, put do zemalja zapadne Europe traže kroz Hrvatsku. Jučer je u Tovarniku, pograničnom mjestu blizu granice sa Srbijom, vladao pravi kaos jer su izbjeglice u velikom valovima stizale u Hrvatsku te su uskoro okupirale željeznički kolodvor u Tovarniku.

Ondje se u jednom trenutku nalazilo od tri do četiri tisuće ljudi, a novi su stalno stizali preko polja. Mjesto koje je trenutačno najteže pogođeno izbjegličkim valom je Beli Manastir kamo je jučer stigao višestruko veći broj ljudi nego što mogu primiti.

(Izvor: Damir Senčar/HINA)

Zbog situacije s izbjeglicama, MUP je zatvorio granične prijelaze sa Srbijom. Na to je područje poslano i 25 interventnih policajaca PU međimurske, a zbog sve većeg broja izbjeglica postoji mogućnost da se na krizna područja u Slavoniju uputi još međimurskih policajaca.

Video koji je snimio Damir Senčar/HINA vidljivo je kako je policija prepriječila put izbjeglicama koje su pješice krenule prema Zagrebu. Na zadatku su bili i policajci iz Međimurja.

Ukoliko dođe do humanitarne krize na koji će način reagirati Međimurska županija i da li je spremna za to upitali smo jučer međimurskog župana Matiju Posavca. Njegov odgovor pročitajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije