Zaklada Zamah objavila natječaj za građanske akcije

Zaklada Zamah objavila je 15. rujna 2015. godine natječaj “Naš doprinos zajednici”, kojim se financiraju manji projekti u lokalnim zajednicama, građanske akcije za poboljšanje kvalitete života u zajednici.

Na tom drugom ovogodišnjem natječaju, koji je otvoren od 15. rujna do 15. listopada 2015., financirat će se 15 akcija u maksimalnom iznosu 13.000,00 kn.

Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH uključena je u provedbu natječaja na osnovi Sporazuma o partnerstvu u provedbi Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva za područje Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske županije te Grada Zagreba.

Natječaj se provodi od 2007. godine, a građanske akcije dosad su se pokazale kao prilika za mnoge, često novoosnovane udruge, ali i one s poduljim stažem a s manje iskustva u provedbi projekata, da se bolje afirmiraju u svojim zajednicama, okupe sve dionike u zajednici oko rješavanja različitih problema i osvijeste u svojoj neposrednoj okolini koliko je nužno zajedničko rješavanje problema, zajednička nastojanja na poboljšanju kvalitete života u zajednici, a plodovi zajedničkog rada i nastojanja daju nadu u bolju sutrašnjicu.

Pritom je korisno i povezivanje s drugim udrugama/ustanovama/pojedincima s bogatijim iskustvom, inspiriranje dobrim primjerima, ‘recepti’ za rješavanje problema, okupljanje dionika u zajednici… Velik je broj dosad financiranih projekata, građanskih akcija u malim zajednicama rezultirao ne samo rješavanjem problema koji su ih potaknuli na prijavu na natječaj, nego i doveo do bitnih pomaka, promjena u zajednici koje su dovele do većih projekata, pokrenuli cijelu zajednicu, donijeli nove ideje i slično.

Na natječaj se, osim udruga, mogu prijaviti i javne ustanove, škole, vrtići, knjižnice… Natječajna je dokumentacija dostupna na www.zamah.hr, a sve upite možete uputiti na email: zamah@zamah.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije