Društvo distrofičara za kombi prikupilo 160 tisuća kuna

Od mjeseca prosinca prošle godine Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec provodilo je veliku humanitarnu akciju simboličnog naziva Kuna za kombi.

Humanitarna akcija je pokrenuta zbog dotrajalosti kombija koji je napunio već 23 godine te je bila nužna nabava novog vozila za potrebe članova. Društvo broji 622 člana svih dobnih skupina, najčešće teško pokretnih, a stotinjak njih koristi invalidska kolica.

Sve do nedavno se na razne načine prikupljala kuna po kuna i tako su došli do cilja. Izrađene su kutijice za donacije i postavljene u kafićima, dućanima, školama, vrtićima, ljekarnama i sjedištu Društva. U travnju je u Centru za kulturu Čakovec održan humanitarni koncert te su tako potrebna sredstva prikupljana uz pjesmu i ples. Kontinuirano su pristizale velikodušne i hvalevrijedne donacije građana i pravnih osoba.

U svrhu humanitarne akcije vrijedni korisnici poludnevnog boravka, u sklopu projekta “Ponudimo još više“, snimili su i kratki film kojim je, na jedan simpatičan način, posebno stavljen naglasak na potrebe osoba s invaliditetom i prepreke s kojima se svakodnevno susreću.

– Humanitarna akcija je službeno završila 11. srpnja. Uspjeli smo prikupiti 160.002,48 kuna. Posljednja donacija od 7.000,00 kuna bila je Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Društvo distrofičara je trenutno u procesu nabave novog kombi vozila specijaliziranog za potrebe osoba s invaliditetom, a njegovo predstavljanje se predviđa na tradicionalnom, 27. po redu susretu osoba s invaliditetom “Jesen v Međimorjo”, 26. rujna.

Zahvaljujemo svim donatorima velikog srca koji su zajedničkim snagama doprinijeli nabavci novog vozila i tako našim članovima, a i ostalim korisnicima prijevoza s područja Međimurske županije olakšali svakodnevne prepreke – poručuju iz Društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije