Književna karavana 16. rujna u Centru za kulturu Čakovec

Centar za kulturu Čakovec poziva vas na program Književna karavana koji će se održati u CZK-u (Mala scena “Vinko Lisjak”) u srijedu 16. rujna 2015. u 20 sati koji zajednički organiziraju Goethe institut Hrvatska i Austrijski kulturni forum Zagreb, Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec i Centar za kulturu Čakovec.

Šest autora, tri zemlje, jedan kombi i jedna harmonika

Goethe-Institut Kroatien i Austrijski kulturni forum Zagreb uz potporu lokalnih partnera na putovanje Književnom karavanom po Hrvatskoj vode šestero autorica i autora iz Austrije, Hrvatske i Njemačke. S karavanom putuju Hrvati Damir Karakaš, Kristian Novak, Ivana Šojat-Kuči i Neven Ušumović te Nijemac Clemens Meyer i Austrijanka Anna Baar.

Karavana će posjetiti pet gradova, gdje će se njezini sudionici predstaviti publici i uz moderatoricu Christine Okresek razgovarati o stvarnim i književnim putovanjima, identitetima i pripadnostima. Književna karavana odvest će pisce i književnost tamo gdje ona nastaje i gdje se čita, ali često nije fizički prisutna, te istovremeno usmjeriti pažnju javnosti i medija na hrvatsku, ali i njemačku književnost, koja se u prijevodu doduše čita, ali je zbog krize koja je u velikoj mjeri pogodila hrvatske izdavače također sve manje prisutna.

Ideja za projekt nastala je tijekom razgovora o umirovljenju kombija Goethe-Instituta koji je zajedno sa svojim dugogodišnjim vozačem Brankom Strukanom trebao završiti svoj radni vijek. Ova karavana neka je vrsta posljednjeg putovanja za kombi i povezuje, u skladu s dugogodišnjom zadaćom vozila i njegova vozača, hrvatsku kulturu i kulturu njemačkog govornog područja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije