Ovo su namirnice za koje niste ni pomislili da mogu na roštilj

Pljeskavice, roštiljke, ćevapi, piletina, tikvice…

Mogli bismo reći da su to uobičajene namirnice koje će se naći na svačijem roštilju. A onda kada ljeto ostane iza nas, sa sjetom se prisjećamo odličnih provoda s društvom ili članovima obitelji okupljenima oko roštilja uz hladno pivo.

Osim mesa, na vruće rešetke roštilja mogu ići i mnoge druge namirnice, a koje vam vjerojatno nisu ni pale na pamet. Iskoristite još poneki sunčan dan prije hladnih, zimskih dana.

Pačja prsa mogu biti pravo iznenađenje za okupljeno društvo. “Bacite” ih na roštilj, a poslužite ih uz vaš omiljeni umak.

Morske plodove naredajte na štapić i složite ražnjiće uz omiljene komade povrća.

Mahune će vas iznenaditi svojom kremastom teksturom iznutra i hrskavom koricom izvana. Prelijte ih dresingom napravljenim od maslinova ulja, limunova soka, ružmarina i parmezana.

Kamenice…Iako se serviraju svježe uz dodatak limunova soka, možete ih i baciti na roštilj.

Patlidžan nije tako neuobičajen izbor za roštilj. Ipak, moramo podsjetiti i na njega….

Artičoke… Bacite “srca” na roštilj i pečena prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem.

Pogačice ili tortilje

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije