Županijska Obrtnička komora raspisala natječaj za 20 stipendija

Obrtnička komora Međimurske županije raspisala je natječaj za stipendiranje učenika deficitarnih obrtničkih zvanja. Za razliku od prošle školske godine kada je stipendirano 56 učenika, ove godine će sredstava biti za svega 20-ak učenika.

Naime, Ministarstvo poduzetništva i obrta je od ove godine (nakon 12 godina uspješne suradnje s Obrtničkom komorom) odlučilo samostalno davati stipendije za područje cijele RH. Zato se sada svi učenici za ova zvanja s područja RH, žele li njihovu stipendiju, moraju javiti direktno Ministarstvu i vrlo je upitno koliko će učenika s područja naše Županije dobiti stipendiju.

Unatoč, blago rečeno, neobičnom potezu Ministarstva Obrtnička komora Međimurja, uz pomoć Međimurske županije, gradova Čakovec i Prelog te Općine Orehovica nastavlja sa stipendiranjem učenika u deficitarnim obrtničkim zvanjima, ali u znatno smanjenom obujmu.

Školske godine 2014./2015. stipendirano je 56 učenika, dok će sada sredstava biti za svega 20-ak učenika. Novi stipendisti primat će stipendiju u visini 600 kuna i to 10 mjeseci (od 9./15. do 6./16.).

Svi koji se žele natjecati za stipendiju moraju ispunjavati sve uvjete te dostaviti svu dokumentaciju koja se traži prema natječaju koji je objavljen na www.obrtnicka-komora-medjimurja.hr . Rok za podnošenje prijava je srijeda, 10. rujan 2015. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije