Slovenija će izbjeglice smjestiti u susjedstvu Murskog Središća

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Slovenije ovaj je tjedan održalo sastanak s predstavnicima 13 općina koje će se prve pripremiti za prihvat izbjeglica. Pozivu se odazvalo njih 9, a među njima je bila i općina Lendava čija teritorija počinje na sredini betonskog mosta u Murskom Središću.

Napravljena je procjena potencijalnih migracija i aktivnosti dok je posebna pažnja posvećena smještajnim kapacitetima i logistici. Ministarstvo je općinu Lendava odredilo da bude u prvoj skupini onih koje će zasigurno biti uključene u prihvat izbjeglica. Općine su određene prema dvije ključne točke, a to su granica s Hrvatskom i Mađarskom, a određene su i specifične lokacije na kojima će biti prihvatni centri, piše Muralist.

Prvi kontakt s izbjeglicama imati će policija i one će biti podijeljene u tri skupine. U prvoj skupini biti će oni koji zahtijevaju međunarodnu zaštitu, u drugoj izbjeglice koje ne dolaze iz zone sukoba odnosno ekonomski migranti, a u trećoj oni koji nastoje ilegalno ući u Sloveniju, ali je jasno da se zbog rata ne mogu vratiti u svoju zemlju. Njima će se izdati dozvola za boravak u Sloveniji, donosi portal Lendavainfo.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije