Susreti djece branitelja: Međimurci se iz Savudrije vratili s medaljama

>> Susreti djece branitelja: Međimurci se iz Savudrije vratili s medaljama

Od 1. do 3. rujna u dječjem odmaralištu “Vladimir Nazor” u Savudriji održani su Državni susreti djece hrvatskih branitelja u organizaciji Udruge Hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata, a pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja.

Na 14. po redu susretima je sudjelovalo oko 500 djece iz svih županija Republike Hrvatske kojima je osobno prisustvovao ministar branitelja Predrag Matić. – Iako su uvijek problem financijska sredstva za ovakve aktivnosti i za djecu branitelja u Ministarstvo će se uvijek naći, rekao je Matić.

Međimursku županiju predstavljalo je 21 dijete članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata i četiri voditelja koji su pravo nastupa stekli svojim rezultatima na 3. Županijskim susretima održanim 25. lipnja u Nedelišću. Sva djeca su postigla zavidne rezultate u svim disciplinama u kojima su nastupali i dostojno zastupali naše Međimurje, a za svoj trud su nagrađeni medaljama.

Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su par Luka Janušić – Patrik Dodlek iz Belice u stolnom nogometu. Druga mjesta i srebrne medalje su osvojili: Ema Gunc iz Mihovljana u modeliranju i Denis Mesarić iz Svetog Jurja na Bregu u elektronskom pikadu.

Treća mjesto i brončane medalje osvojili su Rene Horvat iz Svetog Jurja na Bregu u modeliranju, Marko Škuba iz Čakovca u elektronskom pikadu i par Matija Zadravec iz Gornjeg Mihaljevca i David Miser iz Donje Dubrave u stolnom nogometu.

Trodnevno druženje popraćeno lijepim vremenom i kupanjem djece je brzo prošlo, stekla su se nova poznanstva i prijateljstva. Na povratku kući organizirano je kupanje i razgledavanje grada Umaga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije