Drugi dječji kamp u Svetom Jurju na Bregu

Od 24. do 26 kolovoza održavao se 2. dječji kamp u organizaciji Župe i Općine Sveti Juraj na Bregu. Kroz ova tri dana u vremenu od 16 do 20 sati djeca župe i općine mogla su sudjelovati na šest različitih radionica i svoje slobodno vrijeme provoditi u društvu druge djece i pod budnim okom volontera iz mnogih udruga s područja općine.



Djeca su se tako mogla okušati u nogometu, starim igrama, vatrogasnim igrama, pjevanju plesanju i izradi raznih rukotvorina, ukrasnih i uporabnih predmeta. Nogomet su vodili treneri iz NK “Venera PMP”, vatrogasne igre su bile organizirane na razini Vatrogasne zajednice općine (DVD Brezje, DVD Lopatinec, DVD Mali Mihaljevec, DVD Zasadbreg i DVD Vučetinec), a starim igrama djecu su poučavali članovi Udruge sportske rekreacije “Sport za sve” Sv. Juraj na Bregu.



Pjevački zbor “Sveti Juraj na Bregu” je djecu poučavao pjevanju, a KUU “Zasadbreg” plesanju i dječjem folkloru. Naročito marljivi i kreativni bili su polaznici radionica rukotvorina u kojima su se izrađivali razni uporabni i ukrasni pretmeti od prirodnih materijala i ambalaže. Voditeljice ovih radionica bile su članice Udruge žena “Breza” iz Brezja, Udruge žena Mali Mihaljevec i Udruge “Vredne roke ” iz Dragoslavca.



Kamp se održavao u prostorijama škole i na njenim vanjskim terenima, kao i na nogometnom igralištu NK “Venera PMP”. Broj djece se kretao po danima između 130 i 150, a sa njima je radilo ukupno oko 70 volontera iz navedenih udruga.



Općina je djeci svaki dan organizirala mali obrok i osvježenje, a oko njegove podjele je pomogla Udruga žena Lopatinec. Treći dan kampa je bila organizirana prezentacija onoga što su djeca naučila na radionicama i upriličena je i prigodna izložba dječjih rukotvorina. Bilo je izuzetno veselo i sadržajno pa sudeći po zadovoljstvu djece i roditelja, ali i voditelja volontera, ovaj kamp će se održati i slijedeće godine, donosi web župe Sv. Juraj na Bregu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije