FOTO: Međimurci kuhali i svirali na Bogračfestu u Lendavi

>> FOTO: Međimurci kuhali i svirali na Bogračfestu u Lendavi

Ove godine na tradicionalnoj gastro priredbi Bogračfest u Lendavi skupio se rekordan broj takmičarskih ekipa, njih 108 iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske koju su predstavljale ekipe Međimurske županije, Varaždinske županije, Grada Čakovca, Grada Mursko Središće, Grada Đurđevca, Općine Podturen, Općine Sveti Martin na Muri i Policijske uprave međimurske.

Ekipe su skuhale približno 4500 litara bograča na 1300 metara dugoj gastronomskoj glavnoj ulici starog centra Lendave. Rekordan broj i posjetioca, preko 12 000, uživali su u degustaciji bograča te odličnom programu uličnog radija u kojem je nastupalo 5 radijskih postaja između ostalih i Radio 105 iz Selnice, koji je u zabavno-glazbenom programu te glazbenim izvedbama Ivice Dobranića, Nane Prše i Ivana Mezge privukao brojne posjetitelje.

Za brojne turiste komercijalnu ponudu bograča i špricera nudili su na gastrootocima brojne udruge, ugostitelji i Hrvatsko kulturno društvo Pomurje na terasi Hrvatskog doma u centru Lendave.

U dnevnom glazbenom programu sudjelovali su Puhački orkestar Općine Goričan, Skandal bend te tamburaši Meštri, dok je u večernjim satima održan koncert Tamburašog sastava Zrin.

Kao svake godine ocjenjivačka komisija je budno pratila i ocjenila sve takmičarske ekipe. Pobjednički bograč je skuhala ekipa Moto klub Lindau Lendava, a među dest prvoplasiranih ekipa koje dobiju naziv “Majstor bograča” je i ekipa Grada Čakovca. Naziv “Najljepšeg takmičarskog mjesta” je pripao ekipi Varaždinske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije