FOTO: Mačkovec se razvija i postaje poželjno mjesto za život

>> FOTO: Mačkovec se razvija i postaje poželjno mjesto za život

Svečanom sjednicom Vijeća mjesnog odbora u četvrtak su obilježeni Dani Mačkovca. Od ove godine, ovo naselje u sjevernom dijelu Grada Čakovca, bogatije je za novu ulicu.

Naime, presijecanjem vrpce, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, otvorio je novouređenu ulicu Breg. U nju je uloženo oko 430 tisuća kuna, a uređena je oborinska kanalizacija, asfaltni sloj te pješačka staza. Ukupna dužina novouređene ulice je 200 metara. Prvu vožnju pak su odradila mačkovečka djeca koja su vozeći se biciklima, bila svojevrsna prethodnicima oldtimer vozilima Oldtimer kluba Međimurje.

Svečana sjednica bila je prilika da se rezimira sve što je učinjeno u prethodnih godinu dana. A toga je, prema riječima predsjednika Vijeća mjesnog odbora Josipa Varge bilo mnogo. Osim nove ulice, uređen je i okoliš Društvenog i sportskog doma, postavljena dvoja vrata na vatrogasni dom, uređeni nogostupi u središtu mjesta… Riješeni su imovinsko pravi odnosi sa Međimurskom županijom, vezani uz Dječji vrtić “Mrav” Mačkovec koji omogućavaju ulaganje u taj objekt. Mačkovec se razvija i postaje poželjno mjesto za život.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, rekao je da se u sva naselja na području grada ulaže, pa tako ni Mačkovec nije iznimka. Osim navedenog, projektira se i nova ulica koja će omogućiti otvaranje novih gradilišta. Kovač je naglasio i da je Mačkovec poznat po bogatom javnom životu, za što su zaslužne udruge s ovog područja.

Rezultati se vide, rekao je gradonačelnik, i to ne samo ulaganja, već i povećanja kvalitete života u naselju. To je put kojim smo krenuli te koji ćemo nastaviti u godinama koje slijede.

Na sjednici je održan i kulturno umjetnički program, a Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Mačkovec dodijeljeno je priznanje. Oni naime ove godine obilježavaju 90 godina kontinuiranog rada i postojanja. Nakon sjednice, održan je i prigodni domjenak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije