Mobilni centar policije s info punktom u Prelogu i Štrigovi

U srijedu, 19. kolovoza od 12 do 14 sati, u Prelogu, na Trgu Republike, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, provodili su preventivne aktivnosti usmjerene prema vozačima bicikala, pješacima, te vozačima mopeda i motocikala, ako i ostali sudionicima u prometu, a posebice prema mladim vozačima.

Posjetiteljima informativnog punkta podijeljeni su preventivni materijali (brošure), a mogli su se educirati o pravilnom kretanju u prometu, korištenju zaštitne kacige, reflektirajućeg prsluka i dr. korisnim informacijama o sigurnom sudjelovanju u cestovnom prometu. Također, posjetitelji su mogli zatražiti provjeru negativnih bodova, zaštitnih i drugih mjera izrečenih sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Idućeg dana u vremenu od 11 do 13 sati u centru Štrigove provedene su aktivnosti iz nacionalne preventivne kampanje “Manje oružja – manje tragedija“. Policijska službenica Policijske postaje Štrigova, uz stručnu pomoć policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske, uspostavljali su informativni punkt.

Prezentacijom promotivnih materijala poticali su građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava. Akciji su se pridružili te ju podržali i predstavnici Općine Štrigova. Tijekom akcije zabilježena je jedna dragovoljna predaja, kojom prilikom je predano 88 komada rasprskavajućeg streljiva kalibra do 14,5 milimetara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije