Teutino plavo nebo iznad Šibenika

U Šibeniku je održan 5. Šibenski plesni festival na kojem je sudjelovao i čakovečki “Studio suvremenog plesa Teuta”. U koreografiji Nikoline Mekovec, 23-oje čakovečkih plesača predstavilo se plesnim kolažom “Nebo je još uvijek plavo” na otvorenoj pozornici Trga Republike, ispred šibenske katedrale Sv. Jakova.

O tomu, koliko je i ovaj nastup bio kvalitetan svjedoči dugotrajni pljesak šibenske publike, ali i zadovoljstvo samog organizatora, Plesne udruge “Sjene Šibenik”, koja je Nikolini Mekovec, umjetničkoj voditeljici i koreografkinji Teute već uručila pozivnicu za sljedeći, 6. Šibenski plesni festival.

Inače, sam Plesni festival u Šibeniku ove je godine u trajanju od šest dana okupio tristotinjak plesača, amatera i profesionalaca čije su izvedbe bile prava poslastica za sve ljubitelje plesne umjetnosti.

Osim u Šibeniku, u kolovozu Teuta je svoje plesno umijeće imala prilike pokazati na “Međunarodnom umjetničkom kampu Kamenjak” koji je u organizaciji Ansambla slobodnog plesa “Liberdance” Zagreb održan u pulskoj uvali Polje. Sam plesni kamp, osim edukativnog i istraživačkog dijela, pokreta i plesa, poziva uspješne i renomirane plesne ansamble da nastupe u ” SHOW CASE” programu, pa je tako Teuta prezentirala svoj rad i izvela nekoliko koreografija Nikoline Mekovec, na večeri suvremenog plesa na kojoj su još nastupali i plesači iz Zagreba, Požege i Njemačke.

Teuta predstavnik Čakovca i Hrvatske u Bruxellesu

U “Teuti”, što je već svima poznato, rade na promicanju plesne umjetnosti u Čakovcu i Međimurju, ali i van županije i države. Tako će nakon Šibenika i Pule, čakovečku plesnu umjetnost imati prilike prezentirati i u Bruxellesu, kamo putuju u listopadu, kao predstavnici Hrvatskog sabora kulture.



Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije