FOTO: Bogatim programom završilo ovogodišnje “Ljeto uz Muru”

>> FOTO: Šarolikim programom u Murskom Središću završilo “Ljeto uz Muru”

Nakon 16 dana raznolikih zabavnih, kulturnih i sportskih zbivanja, u nedjelju je bogatim programom u crkvi Svetog Ladislava i Kraljice Marije u Murskom Središću završila ovogodišnja manifestacija “Ljeto uz Muru”.

Župa Mursko Središće ujedno je proslavila svoje nebeske zaštitnike Stjepana kralja i Blaženu Djevicu Mariju s dvije svete mise, proščenjem i velikom kulturno-umjetničkom priredbom koja je održana u dvorištu crkve. Prva misa počela je u 8 sati, a služio ju je domaći župnik Tomislav Antekolović, dok je onu proštenjarsku i svečanu u 10 sati, predvodio velečasni Ivan Vugrinčić, župnik iz Gornjeg Mihaljevca.

Poslije misa u velikom crkvenom dvorištu počeo je bogati kulturno-umjetnički program u kojem su sudjelovali KUD Mura Mursko Središće, KUD dr. Vinko Žganec iz Vratišinca, središćanske mažoretkinje i tamburaši. Svojim nastupima oduševili su prisutne građane, a iz Turistčke zajednice posebno ističu tamburaše koji zajedno nastupaju od 6. razreda osnovne škole. Danas su to studenti raznih fakulteta i baš uvijek nađu vremena da zasviraju u svojem gradu na raznim proslavama i događajima, javlja Muralist.

Ovoj završnoj svečanosti prisustvovali su gradski čelnici, gradonačelnik Dražen Srpak i predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak. Uz izvrsne kolače, neizbježni gvirc, pjesmu i ples završilo je ovogodišnje “Ljeto uz Muru”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije