Svete mise za Veliku Gospu i Dane turizma u Svetom Martinu na Muri

Svečanije nego ikada do sada i s nikada tako puno naroda božjega, u Svetom Martinu na Muri proslavljen je blagdana Majke Božje na Nebo Uznesene ili blagdan Velike Gospe, najradosniji i najveći Marijin blagdan ,kojeg nazivaju i ljetni Božić.

U predvečerje blagdan služena je večernja Sveta misa koju su suslavili domaći župnik velečasni Ivan Herceg i velečasni Kristijan Stojko iz Hlapičine. Oni su nakon Svete mise predvodili procesiju sa svijećama i kipom Majke Božje na Trgu Svetog Martina.

Na blagdan Velike gospe, svečanu i proštenjarsku misno slavlje predvodio je monsinjor Antun Perčić, tajnik Varaždinske biskupije i domaći sin iz Brezovca.

Pri kraju misnog slavlja kojem je prebivalo više od tisuću ljudi, župnik Herceg, podijelio je Zahvalnice donatorima za obnovu vitraja u župnoj crkvi. Zahvalnice su primili dr. Joseph Tompa i njegova supruga Brigita i monsinjor Antun Perčić. Supružnici Tompa obnovili su vitraj svetog Alojzija Gonzage, a monsinjor Perčić pak vitraj Presvetog Srca Marijinog.

U nedjelju je služena Sveta misa na otvorenom u prigodi općinskih Dana turizma, kojoj je nazočio i općinski načelnik Franjo Makovec sa svojom zamjenicom profesoricom Petrom Novinščak, Ivanom Živčec direktoricom Turističke zajednice i članovima Općinskog vijeća.

Župnik Herceg ovom je prigodom Makovcu i općini zahvalio na svim potporama i dobroj suradnji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije