Velika Gospa ili Veljka meša u Svetoj Mariji u Međimurju

Trodnevnom Duhovnom obnovom, danas u srijedu 12. kolovoza u međimurskoj župi Sveta Marija započinju pripreme za proslavu Velike Gospe ili Veljke meše, koja je u katoličkom kalendaru 15. kolovoza.

Danas, sutra i prekosutra u župnoj crkvi od 18 sati je Sveta ispovijed, a od 19 sati su Svete mise koje redom služe, velečasni Marinko Prstec, župnik u Kotoribi, velečasni Josip Pivar, župnik u Podturnu i varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak.

Na uočnicu blagdana u petak 14. kolovoza nakon Večernje mise, započinje procesija sa svijećama po ulicama naselja Sveta Marija.

Na svetkovinu Velike Gospe u subotu 15. kolovoza, jutarnju Svetu misu u 7,30 sati služi domaći župnik velečasni Pavao Markač, u 9 sati je misa za bolesnike i medicinsko osoblje a služi je pater Goran Malenica iz Varaždina.

U 11 sati je Hodočasnička i proštenjarska Sveta misa koju predslavi monsinjor Ivan Godina, generalni vikar Varaždinske biskupije, dok je u 16 sati Euharistijski blagoslov i Večernjica. Župnik velečasni Pavao Markač, poziva sve ljude dobre volje, da dođu na Trodnevnicu ili drugi događaj ovih dana kako bi spoznali ljubav Majke Božje, ali i ljepotu župe i crkve Sveta Marija u Međimurju.

Jer, Velika Gospa u međimurskoj Svetoj Mariji je nešto posebno i treba se doživjeti baš tu,”….de me moja majka prvo v cirkvu vodila….“, što često puta zna kazati i pjevati župnik Markač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije