Sedamnaest odvažnih policajaca na biciklu od Čakovca do Knina

Policijska udruga IPA Međimurje povodom 20.godišnjice vojno-redarstvene akcije “Oluja” organizirala je biciklistički maraton od Čakovca do Knina za članove IPA.

Start maratona bio je određen za jutro 2. kolovoza 2015. godine na blagdan Gospe od Anđela, dan kada se održava glavno proštenje u Čakovcu zvano Porcijunkulovo! U 7,15 sati ispred župne crkve odvažnih 17 članova postrojilo je svoje bicikle i primilo blagoslov gvardijana fra. Željka Železnjaka i čulo riječi potpore od župana Matije Posavca.

Prvi dio puta prošli su kroz Varaždin, Novi Marof, Dugo Selo, Ježevo i Sisak te stigli u 17,30 sati u Petrinju nakon prijeđenih 140 kilometara puta. U organizaciji predsjednika regionalnog kluba IPA Sisačko-moslavačke, Igora Oriovića priređen je topao i impresivan prijem od strane gradonačelnika Darinka Dumbovića. Na trgu je zajedno sa suradnicima i medijima dočekao bicikliste te svakom pojedinačno čestitao. Smještaj je bio osiguran u seljačkom domaćinstvu “Korablja Tišinić”nedaleko Petrinje.

Nakon doručka slijedećeg dana u 08,00 sati krenulo se dalje prema Bihaću, putem Gline, Topuskog, Maljevca i Velike Kladuše! Tajnik Dario Srnec i predsjednik otišli su do mjesta Međurače, i upalili svijeću na spomen ploči poginulom policajcu Predragu Kozaru iz Čakovca, koji je poginuo kao pripadnik SJP “Osa” PU sisačko-moslavačke dana 11.11.1995. godine. Posjetu su nazočili i gradonačelnik Darinko Dumbović i povjerenik Udruge SJP “Osa” iz Siska, Zdenko Kelava.

Trećeg dana krenulo se iz Bihaća prema GP Užljebić i Donjem Lapcu. Nakon odmoru u Dobromselu uslijedio je naporan uspon prema Gračacu kroz Mazin bio je pravi test izdržljivosti! U 17,00 sati stiglo se do restorana “Kralj Zvonimir” u Gračacu gdje se domaćica Nina potrudila da nitko ne bude gladan i žedan!

Zadnji dan, 5. kolovoza 2015. godine, Dan pobjede, Dan hrvatskih branitelja i Dan domovinske zahvalnosti te se moralo krenuti prema cilju – Kninu! Kakav spektakularan ulaz u grad sa biciklistima iz Zadra, Šibenika, Splita i Knina te dolazak do crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta završio je defileom ispred predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović!

Istovremeno su u Knin stigli i ostali članovikluba autobusom koji je osigurala Međimurska županija. Ispred crkve izvršena je završna smotra biciklista koji su stigli u Knin i uslijedilo je slikanje koje su fotoaparatima zabilježili mnogi građani i mediji! Potom su se uputili do prostorija Grada Knina i uručili poklon gradonačelnici Josipi Rimac.

Prestavnicima IPA Šibensko-kninske uručen je poklon bon za jednog kolegu od poduzeća “Hespo” iz Preloga kojim ga isti darivaju jednim obiteljskim kompletom namještaja, opisali su svoj put članovi IPA Međimurje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije