Potpore HTZ-a: Španciru 200 tisuća, Porcijunkulovom 40 tisuća kuna

Turističko vijeće HTZ-a je usvojilo i prijedlog odluke o dodjeli potpora događanjima u 2015. godini. Od ukupno 575 kandidiranih projekta u razmatranje je uzeto 500 projekata, a financijsku potporu je ostvarilo 129 projekata u ukupnom iznosu od 8.150.000,00 kuna.

U kategoriji “Top događanja” potporu je ostvarilo 11 projekata u ukupnom iznosu od 4.600.000,00 kuna. Među njima su, nama najbliži, varaždinski Špancirfest i koprivnički Renesansni festival koji su dobili po 200 tisuća kuna. U “Top događanjima” nema ni jedne međimurske manifestacije.

Porcijunkulovo, najveća međimurska manifestacija koja je nedavno završila i oborila sve rekorde, dobila je tek 40 tisuća kuna iz programa potpore događajima na nerazvijenim područjima. Iz istog programa najstariji i najveći mitting američkih automobila u Hrvatskoj Trash&Burn dobio je 30 tisuća kuna, dok je za našu najveću vinsku manifestaciju Urbanovo – Dani vina u županiji Zrinskih dodijeljeno 20 tisuća kuna.

– Odlučeno je da se manifestacije ove godine podrže s iznosom većim od 8 milijuna kuna. Od toga je milijun kuna izdvojeno za događanja na turistički nerazvijenim područjima, oko 2,5 milijuna kuna za potpore događanjima srednjeg ranga, dok je ostatak namijenjen za top događanja.

Posebno veseli što je za događanja na kontinentu izdvojeno oko 20 posto ukupnih sredstava, a sa snažnom podrškom razvoja turizma na kontinentu ćemo nastaviti i kroz buduće aktivnosti, rekao je ministar turizma Darko Lorencin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije