U Merhatovcu proslavljena Gospa Snježna

Svečano, pobožno i radosno u Merhatovcu je jučer proslavljen blagdan Majke Božje Snježne, nebeske zaštitnice mjesne kapela i samog naselja.

Za ovaj jedini dan kada je u naselju proštenje žitelji Merhatovca primali su se danima, pak je mjesto jučer izgledalo zaista lijepo, uređeno i ukrašeno. Svečanosti dana i trenutka doprinos su dalji brojni “proštenjari” iz selničke, ali i susjednih župa i naravno licitari.

Središnji događaj bila je svečana proštenjarska Sveta misa, koju su kod kapele Gospe Snježne slavili svećenici velečasni Leonardo Šardi, predvoditelj misnog slavlja, domaći župnik velečasni Tomislav Leskovar, negdašnji selnički župnik i sada svećenik u mirovini velečasni Josip Horvat i prečasni Antun Hoblaj, župnik u Prelogu i donjemeđimurski dekan čiji dolazak na proštenje je silno obradovao domaćine i vjernike zato što je rodom iz susjednog Štrukovca i što je veliki čovjek i svećenik.

U propovijedi velečasni Šardi govorio je o ulozi i značaju Majke Božje u našim životima, naglasivši kako je ona istinita spasiteljica svakog vjernika, koji joj se za pomoć obrati.

Spomenuo je propovjednik kako se danas slavi i Dan domovinske zahvalnosti, dan pobjede i dan hrvatskih branitelja, te pozvao na molitvu za Domovinu i hrvatske branitelje. Misno slavlje svojim je nastupom uljepšao Župni pjevački zbor iz Selnice, pod ravnanjem Julijane Kočila a nakon misnog slavlja svećenici i vjernici družili su se kod kapele, ali i u obiteljima, sve do kasne večeri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije