Sveta misa za prečasnog Stjepana Slavićeka

Večeras u 20 sati u župnoj crkvi Svetog Roka u Draškovcu će biti služena Sveta misa za prečasnog Stjepena Slavićeka, svećenika rođenog u Draškovcu, a koji je dugo godina bio župnik u Razkrižju, nekada ponosnoj hrvatskoj župi u susjednoj Sloveniji, a bio je i dugogodišnji dekan Gornjemeđimurskog dekanata.

Prečasni Stjepan Slavićek, preminuo je 04. kolovoza 1999. godine u 74. godini života i pokopan je na mjesnom groblju u Draškovcu.

Do 1994. godine prečasni Slavićek bio je vrijedan, cijenjen i vjeran svećenik i župnik u Razkrižju, ali te godine slovenski ali na žalost i hrvatski žitelji njegovog Razkrižja napali su ga verbalno, a potom i fizički, zabranili su mu služenje Svete mise na hrvatskom jeziku, priječili mu ulazak u crkvu i na obrede, a vlasti su mu oduzele osobne isprave. Na žalost nije ima odgovarajuće zaštite Zagrebačke nadbiskupije niti hrvatskih i slovenskih vlasti i protjeran je iz Razkrižja.

Njegovim odlaskom iz Razkrižja iz te hrvatske župe nestalo je sve što je bilo hrvatsko, od riječi, preko interijera da crkvenih zvona. Nekoliko godina je obavljao svećeničku službu u crkvama Zagrebačke nadbiskupije, ali shrvan bolom koja mu je nanijeta, tugom i bolešću, preminuo je u Svećeničkom domu u Zagrebu.

Prigoda je svima nama koji smo ga poznavali i poštovali, kao i svim vjernicima da se danas pomolimo za njega i poklonimo se kod njegovog posljednjeg ovozemaljskog počivališta. Jer uistinu bijaše to veliki čovjek, rodoljub i sluga Božji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije