Zato je dobro večeras doći na Murakon

Zašto bi večeras u 21 sat bilo dobro doći do Mlinarske hiže u Žabniku i nazočiti 2. murakonu-međunarodnom festivalu suvremenog pjesništva, kaže njegov idejni začetnik i voditelj Željko Kraljić, pjesnik i umjetnik rođen u Svetom Martinu na Muri, a živi u Velenju.

– Nakon svog gospodarskog iskoraka u Svetom Martinu na Muri zabilježen je i ogroman iskorak u turizmu, športu i na drugim područjima. Sada je na redu kultura, koja je u stvari istinska poveznica među narodima. Ona daje završni sjaj i smisao čovjekovu životu, a umjetnost njegov život čini ljepšim, snošljivim i sadržajnim.

Festival Murakon zamišljen je kao duhovno susretište različitih, ponekad udaljenih kultura i njihovo međusobno prožimanje s ciljem uzajamnog obogaćivanja. Osim što je sastajalište pjesnika, Murakon je i mjesto razmjene iskustava u nakladništvu, ulozi kulture u životu čovjeka, sudbini knjige u suvremenom društvu i drugim značajnim pitanjima.

Večeras će se u blizini rijeke Mure kod Mlinarske hiže okupiti 16 pjesnika i književnika iz četiri države ovog dijela Europe, a ja pozivam ljude da dođu vide, čuju i prosude, naravno i uživaju, poziva Kraljić na ovu jedinstvenu kulturnu priredbu pod vedrim nebom i uz zvukove murskih valova. Dođimo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije