FOTO: Međimurski vatrogasci nakon tri dana Pelješca vratili se kući

>> FOTO: Međimurski vatrogasci nakon tri dana Pelješca vratili se kući

Od petka do nedjelje, međimurski vatrogasci kao ispomoć kolegama iz Dubrovačko-neretvanske županije, boravili su na poluotoku Pelješcu. Dvanaestorica, što pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, što dobrovoljnih vatrogasaca, dali su doprinos u gašenju jednog od najvećih požara koji je u posljednjih nekoliko godina zadesio naše priobalje.

Vatrogasce su prilikom povratka s juga Hrvatske u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Čakovec dočekali predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Ivan Krištofić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Mladen Kanižaj, te predsjednik Stožera zaštite i spašavanja Međimurske županije Zoran Vidović.

“To nije bio požar na kakvi se događaju kod nas u Međimurju, sva tri dana terena borili smo se za svaki metar, te uspjeli sačuvati ljude i imovinu.”, rekao je, među ostalim, Nikola Besedić iz DVD-a Čakovec, jedan od vatrogasaca koji su bili na Pelješcu. Unatoč svim naporima, teškom terenu i požaru, uspješno su obavili zadatak, te se sretno vratili u Međimurje. Stekli su i nova iskustva koja će im pomoći prilikom intervencija kod kuće, a o doživljajima s Pelješca pričat će tijekom cijele godine.

“Naši vatrogasci su još jednom pokazali da ekipirani, opremljeni i educirani za postupanje u najtežim uvjetima. Posebno ističem da odlazak na teren na Pelješac nisu shvatili kao dodatnu obvezu, već kao nešto što se podrazumijeva. Ponovno smo se pokazali kao jedna od najorganiziranijih vatrogasnih zajednica, te se svima koji su bili na terenu zahvaljujem na odlično odrađenom poslu, te promociji međimurskog vatrogastva”, naglasio je tom prilikom predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved.

Vatrogascima su se zahvalili i zapovjednik VZ MŽ, zapovjednik JVP Čakovec te predsjednik Stožera zaštite i spašavanja MŽ. Kad je došla Zapovijed o izvanrednoj dislokaciji, u četvrtak kasno navečer, u roku od par sati organizirali su ekipu te se uputili prema jugu zemlje. Pomažući vatrogascima iz Dubrovačko-neretvanske županije, uspjeli su obraniti ljudske živote i imovinu, za što su i primili zahvale tamošnjih vatrogasnih zapovjednika.

Inače, na Pelješcu su bili Oto Jakopić, Marijan Kovačić, Marijo Lončar i Rajko Bogdan iz Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, Nikola Vurušić i Goran Pfeifer iz DVD-a Mačkovec, Danijel Novak iz DVD-a Martinuševec, Dragutin Topolnjak i Dario Posavec iz DVD-a Nedelišće, Renato Matoša i Petar Kraljić iz DVD-a Mursko Središće i Nikola Besedić iz DVD-a Čakovec. JVP Čakovec dala je kombi vozilo, a DVD Čakovec vatrogasnu cisternu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije