U Hlapičini proslavili blagdan Svete Ane

Izuzetno lijepo, svečano, sadržajno zanimljivo i radosno u Hlapičini je u nedjelju (jučer) proslavljen blagdan Svete Ane, nebeske zaštitnice mjesne filijalne crkve.

Proštenjarsku Svetu misu predslavio je monsinjor Leonard Logožar, gornjomeđimurski dekan i župnik u Štrigovi u zajedništvu s velečasnim Markom Šmucom, čakovečkim bolničkim dušobrižnikom i velečasnim Ivanom Hercegom, župnikom Župe Sveti Martin na Muri kojoj pripada naselje Hlapičina.

U propovijedi je monsinjor Logožar vjernike pozvao da slijede primjer svete Ane i to u osluškivanju Božje Riječi, koja ljudima može učiniti za njihovo shvaćanje nemoguće.

Tako su u poodmakloj dobi Joakim i Ana dobili kćerku Mariju, koja je postala majka Božjeg Sina i našega Spasitelja i Otkupitelja, naglasio je monsinjor Logožar. Na kraju misnog slavlja, župnik Herceg, zahvalio je donatorima i darovateljima koji su omogućili postavljanje pločica, vitraja i masivnih hrastovih klupa u crkvi. Vrijednost donacija i darova je 230.000 kuna.

U poslijepodnevnim satima odigrana je prijateljska nogometna utakmica između domaće Mure i Selekcije hrvatskih svećenika.

Za proštenje vjernički puk se pripremao Svetom trodnevnicom koju je vodio domaći župnik velečasni Ivan Herceg, a završena je Misom bdijenja i procesijom sa svijećama kroz naselje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije