Uživajte u osvježenju dok možete, za vikend novi val vrućina!

Nakon nekoliko tjedana iznimno visokih temperatura, napokon jestiglo osvježenje. Početkom ovog tjedna moguć je ipak prodor hladnijeg i vlažnijeg zraka pa bi temperatura napokon mogla biti ispod 30 Celzijevih stupnjeva, javlja Crometeo.

Dosta je velika mogućnost za kišu i grmljavinu, ali količina i raspodjela oborina će biti vrlo nejednolika. To znači da će u nekim mjestima možda biti prolom oblaka, a negdje ne mora pasti ni kap kiše. Bitno je da će posvuda osvježiti pa će se lakše disati i spavati.

Danas (ponedjeljak) će vrijeme biti pretežno oblačno, povremeno uz kišu ili poneki pljusak i moguću grmljavinu. U utorak bi dan mogao proći uglavnom suho sa sunčanim razdobljima i uz ugodnu temperaturu oko 27 Celzijevih stupnjeva. Bit će nam povoljna i biometeorološka situacija pa će se većina ljudi osjećati dobro.

Prema sredini tjedna opet nestabilnije. U srijedu veći dio dana suho, djelomično sunčano i vruće. Prema večeri i tijekom noći na četvrtak očekuje se promjena vremena uz moguće pljuskove i grmljavinu te osvježavajuć vjetar sjevernih smjerova. U četvrtak promjenjivo i svježije.

Moguća je kiša ili pljusak s grmljavinom, ali količina i raspodjela oborina će biti vrlo nejednolika. Negdje je moguć obilniji pljusak, a da nedaleko padne sasvim malo ili nimalo kiše.

No, nemojte misliti kako su nesnosne vrućine za ovo ljeto gotove. Novi val temperatura od 40 stupnjeva očekuje nas već za nekoliko dana. – Početkom kolovoza nova tura “četrdesetica” moguća je u većem dijelu zemlje. Ponajviše u Slavoniji i Dalmaciji – objavio je portal Crometeo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije