Rad Zelenog telefona Zaštitarsko-ekološke organizacije Nobilis

Od 1. siječnja do 30. lipnja 2015. godine, u okviru projekta “Partnerstva za okoliš” financiranog od Europske Unije i sufinanciranog od UZUVRHA, na Zeleni telefon Udruge Zaštitarsko-ekološke organizacije Nobilis pristiglo je 58 prijava građana.

Analizirajući sve pristigle prijave utvrđeno je da se najviši broj, njih 41, odnosio na kategoriju rudarenje. Navedene prijave Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis zaprimila je u razdoblju od 10. ožujka do 24. travnja tekuće godine, a velik dio njih odnosio se na utiskivanje slojne vode na bušotini Mačkovec-1R.

Od ostalih kategorija izdvojili bi kategoriju gradnja te buka koje su ujedno iznosile i najviši broj prijava uz prethodno navedenu kategoriju (6 poziva, odnosno 4). Ostale kategorije zabilježenih poziva u manjem broju odnosile su se na otpad, šume, zelenilo, tlo i životinje koje broje svaka po 1 poziv. Također, 1 poziv se odnosio na kategoriju razno u koju su svrstani svi pozivi građana koji ne pripadaju ni jednoj od standardnih kategorija. Od svih ukupno prijavljenih problema u okolišu, uspješno je riješeno njih 55.

Podsjećamo, Zeleni telefon je otvorena linija za pozive građana vezana uz stanje u okolišu na koju građani mogu prijaviti probleme u okolišu nakon čega aktivisti i volonteri pristupaju rješavanju tih problema u suradnji s nadležnim institucijama.

Prijave upućene na broj 072 123 456 s fiksnih telefonskih linija te putem e-mail adrese zeleni.telefon@ck.t-com.hr s područja Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije zaprima Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije