Donosimo tjednu prognozu: Vruće i dalje, mogući lokalni pljuskovi

Ponedjeljak: Vruće uz puno sunca, a temperatura zraka će posvuda porasti iznad 30°C, u većini mjesta 32 do 35°C. Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom, ali će biti relativno rijetka pojava, javlja Crometeo.hr.

Vjetar većinom slab do umjeren sjeveroistočni. Čini se da nas novi toplinski val očekuje od utorka do petka. Ponovno nas čekaju i tople noći pa ćemo teže spavati, a dnevna temperatura bi opet mogla prijeći 35 Celzijevih stupnjeva u hladu, možda naraste čak i blizu 40°C!

Za takve dane Hrvatski zavod za javno zdravstvo savjetuje: Povećana temperatura tijela koja rezultira znojenjem može brzo dovesti do pretjeranog gubitka tjelesnih tekućina (dehidracije tijela). Čak i mali nedostatci tekućine mogu izazvati fizičku nelagodu kao što je smanjena koncentracija, mučnina, vrtoglavica ili glavobolja. U osjetljivih osoba također može doći do krvožilnih problema. Na dehidraciju su posebno osjetljiva djeca, osobe starije životne dobi i osobe oslabljenog imunološkog statusa. Žeđ je simptom koji ukazuje na već postojeću dehidraciju tijela i ukazuje na potrebu što skorije nadoknade tekućine.

Više čitajte na Crometeo.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije