Trojica svećenika Crkvi služe 130 godina

>> Trojica svećenika Crkvi služe 130 godina

Jučer, u nedjelju 19. srpnja, kod filijalne crkve u Štrukovcu služena je proštenjarska sveta misa u povodu mjesnog prošenja Majke Božje škapularske ili Gospe Karmelske, te Zahvalna misa za obljetnice svećeničkog zaređenja i svećeničke službe. Nikada do sada u Štrukovcu na jednoj misi i proštenju nije bilo toliko vjernika, i nikada za oltarom nije bilo više svećenika.

Svi su oni u prvom redu proslaviti Gospu škapularsku, zaštitnicu mjesta i kapele na brdu “Karmel štrukovski”, ali i nazočili velikim jubilejima trojice živih svećenika, gordih i ponosnih Štrukovčana.

Prečasni Antun Hoblaj, župnik u Prelogu i Donjemeđimurski dekan, slavio je 40 godišnjicu svećeničkog zvanja, njegov brat, kanonik Prvostolnog Kaptola zagrebačkog i dugogodišnji profesor Bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, velečasni dr. Alojzije Hoblaj i njihov bratić, don Stjepan Vinko, svećenik Zadarske biskupije slavili su 45 obljetnicu od svog zaređenja i mlade mise. Ukupno je to 130 godina služenja ljudima i Katoličkoj crkvi. U molitvi su se spomenuli i nedavno preminulog patra Antuna Goričanca iz Zebanca koji bi da je živ, slavio 45 godišnjicu svećeničke službe.

Za oltarom je bilo 12 svećenika, pak je predvoditelj misnog slavlja prečasni Antun Hoblaj kazao, kako je ovo simboličan broj slugu božjih, poput Isusovih dvanaest apostola koji su propovijedali Evanđelje i naviještali Božju Riječ.

U ime slavljenika prečasni Hoblaj zahvalio je svima koji su došli na ovo njihovo zajedničko slavlje, te im bili na pomoći tijekom njihovog školovanja i službe. Posebnu zahvalnost uputio je Trojedinom Bogu za sve milosti i darove koje im je dao, kako bi lakše i kvalitetnije služili povjerenom im narodu.

U ime Varaždinske biskupije i mjesnog biskupa monsinjora Josipa Mrzljaka, slavljenicima je čestitao tajnik biskupije monsinjor Antun Perčić. Uz vjernički puk, ovom lijepom,svečanom i povijesnom činu nazočili su i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, središćanski gradonačelnik Dražen Srpak, članovi Zrinske garde Čakovec, te KUD Seljačka sloga i DVD Prelog. Svojim pjevanjem, misu je svečanijom učinio Župni pjevački zbor Selnica, pod ravnanjem Julijane Kočila i Ivane Tkalec.

Sve je njih srdačno pozdravio, kolegama zahvalio, a slavljenicima čestitao domaći župnik velečasni Tomislav Leskovar, koji je u zajedništvu sa Župskim vijećem i odbornicima organizirao ovu svečanost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije