Festival dokumentarnog rock filma u Čakovcu

Festival dokumentarnog rock filma – DORF održava se već 9 godina, a ove godine u ožujku je održan u Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku.

Posebnost ovog festivala su gostovanja u drugim gradovima i predstavljanja najzanimljivijih dijelova programa. Tako je do sada DORF predstavljen u 74 grada, u 6 država i time su filmove prikazane u programu vidjeli više od 40.000 posjetitelja. Udruga ljubitelja filma RARE u suradnji s partnerima organizira i povezuje autore filmova, medije i publiku te na taj način promovira ovaj žanr dokumentarnog filma.

Ovo ljeto tako će po prvi put filmove iz DORF programa moći pogledati publika u Cresu i Ozlju, te ponovo u Čakovcu i Zagrebu. Organizane su projekcije 5 dokumentarnih glazbenih filmova, te promocija knjige “Rundek, između – knjiga o pjesmama” autora Ante Perkovića (Menart, 2013).

U Čakovcu će 16. srpnja u okviru programa Ljeto u gradu Zrinskih publici na zidinama Staroga grada biti predstavljena 2 filma, uz gostovanje i nastup legendarnog slovenskog kantautora Marka Brecelja.

Festival dokumentarnog rock filma – DORF organizira Udruga ljubitelja filma ‘Rare’ iz Vinkovaca, uz potporu Grada Cresa, Grada Čakovca, Grada Ozlja, knjižare Rockmark i Karlovačkog piva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije