U Nedelišću održan susret svećenika zaređenih prošle godine

Susret prošlogodišnjih ređenika biskupija Zagrebačke metropolije održan je u Nedelišću u ponedjeljak 6. srpnja. Od njih 14 susretu se odazvalo 11 svećenika.

Iz Zagrebačke nadbiskupije prisutni su bili Tomica Božiček, župni vikar u Jastrebarskom, Josip Čulig, župni vikar u Sv. Anastaziji – Samobor, Ivan Lastovčić, župni vikar u Sv. Petru – Zagreb, Matej Petrić, župni vikar u Sesvetskim Selima, Ivan Zovko, župni vikar u župi Srca Isusova – Karlovac, te Ivan Vučak, župni vikar u župi sv. Josipa – Trešnjevka, Zagreb.

Iz Varaždinske biskupije bili su Tihomir Ciglar, župni vikar u Nedelišću, koji je ujedno bio i domaćin ovog susreta, Branko Horvat, svećenik na postdiplomskom studiju u Rimu, Silvio Košćak, župni vikar u Ludbregu, te Marijan Kovačić, župni vikar u Đurđevcu. Iz Sisačke biskupije prisutan je bio Ivica Šimunović, župni vikar u Ivanić Gradu.

Susret je započeo svetom misom koju je predvodio domaći župnik preč. Nikola Samodol. U propovijedi je pozvao mlade svećenike da “budu sol zemlje i svijetlo svijetla” te im naglasio da je svećenik prije svega čovjek vjere, a vjera se stječe po ustrajnoj molitvi i svetim sakramentima. Susret je nastavljen ugodnim druženjem u župnome dvoru, javljaju iz Varaždinske biskupije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije