Čakovec: U planu nova ginekološka ordinacija dr. Ines Tizaj, upisi u tijeku

U Domu zdravlja Čakovec danas (7. srpnja) je održana konferencija za novinare u svrhu obavještavanja žena na području Međimurske županije vezano uz osnivanje nove ginekološke ordinacije u Čakovcu.

Ravnatelj Doma zdravlja Čakovec Branko Vrčić dr. med. u uvodu je rekao: “Mreža javne zdravstvene službe u djelatnosti primarne zaštite žena započela je s priprema vezanim uz osnivanje nove ginekološke ordinacije u Čakovcu. Ginekološka ordinacija biti će smještena u novouređenoj ordinaciji Doma zdravlja Čakovec, na adresi Čakovec, Ivana Gorana Kovačića 1a (u krugu županijske bolnice Čakovec – prizemlje Paviljon broj 3. – stara interna).

Popunjavamo mjesto ginekološke ordinacije s mladom doktoricom Ines Tizaj koja je položila nedavno specijalizaciju ginekologije i porodništva. U ginekološkoj ordinaciji će raditi i primalja Mateja Pigac. Dogodine dolazi i još jedna doktorica te ćemo imati sedam ginekoloških ordinacija.”

Da bi se isto moglo ostvariti u što skorije vrijeme, (planirano oko rujna ove godine) pozivaju sve žene da ispune službeno propisani obrazac – izjavu o izboru/promjeni izabranog doktora. Za maloljetnu osobu ili osobu pod skrbništvom podatke upisuje i izjavu potpisuje zakonski zastupnik, odnosno skrbnik.

Potrebno je skupiti najmanje 1500 izjava kako bi nova ginekološka ordinacija u Čakovcu mogla opravdati interes za otvaranje.

Ovim putem pozivamo sve ženske osobe starije od 12 godina koje još nisu izvršile odabir liječnika ginekologa, kako i sve pacijentice koje žele izvršiti promjenu liječnika te su zainteresirane za upis u novi tim Doma zdravlja Čakovec da obave upis popunjavanja tiskanica – kazala je glavna sestra Doma zdravlja Čakovec Irena Mađarić – Tuksar, bacc. med. techn.

Izjavu o izboru/promjeni izabranog doktora možete dobiti i ispuniti na sljedećim lokacijama:

– Ordinacija opće/obiteljske medicine Čakovec, Nedelišće, Macinec i Orehovica,
– Kod patronažnih sestara Doma zdravlja Čakovec,
– Glavne sestre Doma zdravlja Čakovec,
– Ginekološkoj ordinaciji Daniele Varga Taradi, dr.med.spec. ginekologije i porodništva.

Nova ginekološka ordinacija obavljat će kompletnu uslugu primarne zdravstvene zaštite žena sukladno propisnim standardima. Te će ženama osigurati bolju, bržu i kvalitetniju uslugu.

Ines Tizaj, dr.med.spec. ginekologije i porodništva trebala je otvoriti ginekološku ordinaciju u Murskom Središću o čemu smo pisali ranije no nije bilo prikupljeno dovoljno potpisa. Ovim putem se mole pacijentice koje su se upisale u ginekološku ordinaciju Mursko Središće da se jave glavnoj sestri Doma zdravlja Čakovec Ireni Mađarić – Tuksar.

Mlada doktorica Ines Tizaj rodom je iz Pribislavca, gimnaziju je završila u Čakovcu, fakultet medicine u Splitu te se nakon godinu i pol rada u općoj medicini u Čakovcu odlučila za specijalizaciju ginekologije i porodništva. Do sada je za ginekološku ordinaciju u Čakovcu upisano preko 400 pacijentica te bi ordinacija mogla započeti s radom u rujnu ove godine – istaknula je doktorica na kraju.

Sve informacije o upisu pacijentica se mogu dobiti kod glavne sestre Doma zdravlja Čakovec Irene Mađarić – Tuksar, bacc. med. techn., putem broja telefona 099 251 66 04.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije