FOTO: Tenisači iz Nedelišća skuhali najbolji gulaš u Dunjkovcu

>> FOTO: Tenisači iz Nedelišća skuhali najbolji gulaš u Dunjkovcu

U organizaciji udruge za očuvanje kulturne baštine Međimurska gruda iz Dunjkovca protekle nedjelje u tom je mjestu održan Gulašfest.

Mirisi gulaša mamili su mještane na nogometno igralište gdje se 11 ekipa od tri člana natjecalo tko će skuhati najbolji. Kuharskog posla su se primili: ekipa Društva sportske rekreacije iz Pušćina, JDM-a Dunjkovec, Udruge žena Dunjkovec, Udruge kuglaša “Hrastinka”, Društva sportske rekreacije Grabanice iz Nedelišća, Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Dunjkovec, Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Pretetinec, Nogometnog kluba Dunjkovec – Pretetinec, Udruge žena Pušćine, Tenis-kluba Nedelišće i ekipa domaćina, udruge Međimurska gruda.

Organizator je svakoj ekipi osigurao 1,5 kg mesa junetine i dobra suha bukova drva, dok su se o ostalim tajnim sastojcima ekipe pobrinule same. Sve se pripremalo na licu mjesta, a svaku radnju od početka pripreme pa do završetka gulaša pratila je ocjenjivačka komisija u sastavu: Slađana Herman, kuharica i vlasnica restorana Herman u Goričanu, dobitnica mnogih prestižnih kulinarskih nagrada, te predstavnici medija Snježana Zorković i Izak Vrtarić.

Žiriju se pridružila i Ivanka Novak iz Turističke zajednice Općine Nedelišće. Gulaš se ocjenjivalo u pet kategorija: priprema jela, konzistencija jela, ravnoteža jela, ukupni dojam jela i ukupni dojam ekipe. Po mišljenju žirija najbolji gulaš pripremila je ekipa Tenis-kluba iz Nedelišća, pa DŠR-a Grabanice, dok je treće mjesto pripalo Udrugi žena Pušćine.

Za pobjedničku ekipu kuhali su Josip Ljubić i Marko Mlinarić iz Nedelišća te Branko Perko iz Lopatinca. Domaćini su za najbolje osigurali medalje i prigodne nagrade, dok je najuređenijim štandom proglašen je onaj DŠR-a Grabanice iz Nedelišća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije