Društvo distrofičara Čakovec želi izgraditi vlastiti prostor

>> Društvo distrofičara Čakovec želi izgraditi vlastiti prostor

U sklopu europskog projekta “Suradnjom do novih mogućnosti” kojeg provodi Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, zaposlenici Društva su protekli tjedan, od 23. do 26. lipnja boravili u Crikvenici gdje je održana dvodnevna radionica.

Tema radionice je bila analiza realizacije zacrtanih strateških ciljeva određenih u Strateškom plana Društva za proteklo vremensko razdoblje od 2012. do 2016. godine, kao i utvrđivanje novih strateških ciljeva i dopunjavanje postojećih za razdoblje od 2016. do 2020. godine.

Analizom postojećih rezultata posebno je vidljiv napredak Društva na dijelu razvoja pružanja socijalnih usluga, na način da su uvedene nove, a postojeće proširene na osjetno veći broj korisnika. Zapošljavanjem fizioterapeuta, dviju socijalnih radnica te logopedinje povećana je kvaliteta pružanja socijalnih i drugih usluga svojim članovima. Prvenstveno su se proširile prijeko potrebne usluge poput prijevoza i pomoći u kući.

Strateško planiranje je provedeno kroz dvije faze; jedna je bila SWOT analiza, dok se druga odnosila na definiranje strateških i specifičnih ciljeva. Prijedlog novog Strateškog plana za sljedeće vremensko razdoblje od 2016. do 2020. godine uključuje nadogradnju strateških ciljeva prethodnog plana, s posebnim naglaskom na osiguranje zemljišta, projektiranje i izgradnju vlastitog prostora Društva.

Novim prostorom proširile bi se mogućnosti poludnevnog boravka, cjelodnevnog boravka za članove, posebnih soba za stručne kadrove, kao i prostore za sport, rekreaciju i druženje članova. Društvo distrofičara će i daljnji rad usmjeriti realizaciji svoje misije, pridonositi kvalitetnom i ravnopravnom sudjelovanju osoba s invaliditetom u svim segmentima društva te tako uspostaviti Društvo jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti osoba s invaliditetom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije