Oni su naš ponos: Ovi međimurski učenici primili su Oskar znanja!

U zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici dodijeljeni su Oskari znanja 329 darovitih učenika koji su zauzeli tri prva mjesta na 32 državna ili međunarodna natjecanja te njihovim mentorima.

– Dragi učenici, pokazali ste da ste najbolji. Trebalo je mnogo znanja, truda, posvećenosti i mukotrpnog rada da postignete ovakve rezultate. Među vama su najkvalitetniji učenici koji će postati kvalitetni studenti, a potom i znanstvenici. I zato danas na ovoj svečanosti slavimo znanje jer vi ste predivni mladi ljudi koji zaslužuju naše divljenje, pišu 24sata.

Također, pohvalila bi i mentore koji su učenicima nesebično pomagali – rekla je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković.

Najveći pljesak dobila su djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca koji su pravi junaci dodjele. Naime, zbog nedostatka sredstava Oskari su ove godine trebali biti ukinuti, međutim, volonteri i donatori spasili su dodjelu. Djeca iz Čakovca preuzela su na sebe dio koji je inače najskuplji, izradu statua.

– Vi ste najbolje što imamo i to moramo svima pokazati. Vi ste dokaz da Hrvatska ima budućnost – rekao je ministar Vedran Mornar. Poruku vlastima poslao je i Karlo Horvat, predsjednik Nacionalnog vijeća učenika. – Na ovakvim učenicima nikad ne treba štedjeti. Oskar znanja dokaz je učenicima da se njihovo znanje cijeni – rekao je.

Među 329 učenika osnovnih i srednjih škola našli su se i učenici iz Međimurske županije: Lukas Novak, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Sebastijan Zadravec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Martin Josip Kocijan, OŠ Petar Zrinski Šenkovec, Filip Bacinger i Juraj Bralek, obojica Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Tin Hrgović, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, Vanja Karanović, Tehnička škola Čakovec, Ivana Vadlja, Srednja škola Prelog i Žanina Mavrin, Graditeljska škola Čakovec. Čestitamo mladim oskarovcima!

Kompletan popis nagrađenih pročitajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije