FOTO: Uspješno priveden kraju EU projekt “Europa za građane”

>> FOTO: Uspješno priveden kraju EU projekt “Europa za građane”

U Goričanu je u vremenu od 19. do 21. lipnja 2015. godine održan peti, ujedno i završni događaj u okviru projekta “Europa za građane” mjere “Mreža bratimljenja gradova”.

Glavni nositelj projekta bila je Općina Goričan, a kao partneri u projektu sudjelovali su još Općina Ruma iz Srbije, Općina Sumarton iz Mađarske, Općina Lendava iz Slovenije te LAG Mura Drava. U okviru trodnevnog događaja održana je završna konferencija projekta te je potpisan Sporazum o suradnji i daljnjoj kulturnoj razmjeni kojim je definirano kako će partneri na ovom projektu dugoročno surađivati i u budućnosti na temama od zajedničkog interesa.

Događaju je bilo nazočno 70 osoba svih projektnih partnera. U okviru prvog dana događaja održano je svečano otvorenje i zajednička press konferencija na kojoj su projektni partneri predstavili svoja očekivanja od ovog projekta. Nakon službenog dijela upriličen je kulturno umjetnički program uz nastup Mažoretkinja iz Goričana, Puhačkog orkestra općine Goričan, te plesne skupine Violine koje djeluju u okviru HKUD-a Goričan.

Na kraju je održan i koncert zabavne glazbe, grupe “Dobre vibracije”, na otvorenom, u centru mjesta. Gosti su imali prilike slušati koncert crkvenih zborava koji je održan u župnoj Crkvi sv. Leonarda.

Drugi dan događaja odvijao se u Donjem Vidovcu u hotelu Golf gdje su u jutarnjem terminu održane prezentacije projektnih partnera, te radionica na kojoj su se razrađivale projektne ideje za nastavak projekta u okviru programa Europa za građane. Nakon ručka sudionici projekta uputili su se na rafting rijekom Dravom, a poslije raftinga upriličena je zabava u hotelu Golf.

Trećeg dana sudionici projekta krenuli su na studijsko putovanje gornjim Međimurjem te su posjetili Uljaru Poljoposavec, te vinsku kuću Dvanajščak – Kozol gdje su imali prilike uživati u degustaciji vina i tradicijskog jela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije