FOTO: Biskup Mrzljak posvetio kapelicu u romskom naselju Sitnice

>> FOTO: Biskup Mrzljak posvetio kapelicu u romskom naselju Sitnice

Nije prošlo ni osam mjeseci od polaganja kamena temeljca za izgradnju kapelice – poklonca u romskom naselju Sitnice (17.11.2014. godine), a već na veliki središćanski kršćanski praznik – Ladislavovo, u subotu 27. lipnja održano je svečano posvećenje.

Koliko je bitan za mještane kao i za cijelu kršćansku zajednicu, pokazuje i to što je poklonac posvetio sam varaždisnki biskup, msgr. Josip Mrzljak. Svakako najveće zasluge za izgradnju ima župnik Tomislav Antekolović koji je puno svoga truda, slobodnog vremena pa i financijskih sredstava uložio u taj iznimno važan projekt, javlja Muralist.

Bilo je tu i puno donatora i sponzora koji su pripomogli, a svakako treba naglasiti vrijedan rad samih mještana Sitnica. GradonačelnikDražen Srpak ponosan je na ovaj projekt jer po njegovim riječima to je jedini takav objekt u Europi postavljen i izgrađen zajedničkim snagama svih mještana te se nada da u gradu više neće biti podjela na “vaše” i “naše”.

Sigurno je da je i Grad svojim sredstvima i drugom pomoći uveliko pripomogao izgradnji ovog sakralnog objekta koji po svojoj veličini nije velik, ali po svom značenju predstavlja ogromnu vrijednost za veći dio Roma u Sitnicama kao i drugih građana M. Središća. Poklonac je posvećenSvetoj obitelji Marije i Josipate je Sveta obitelj i postala zaštitnik romskog naselja Sitnice, a na samom zvonu piše: ”Sveta obitelji blagoslovi Sitnice.”

Sliku Svete obitelji u samom pokloncu naslikao je poznati slikar iz Svetog Martina na MuriMladen Palić. Koliko su sretni i zadovoljni sami Romi pokazali su i na svečanoj posveti kapelice jer su se usprkos kiši koja je skoro cijelo vrijeme pratila ovu svečanost, odazvali u velikom broju i zdušno te vrlo emotivno pratili cijeli događaj.

Najmlađi su uz recitacije i znanjem pokazali da su oni ti koji će uz daljnje učenje i razvoj postati vrijedni članovi zajednice. Svečanom ugođaju pridonio je i Crkveni zbor pod ravnateljskom palicom voditeljice zbora Danijele Sabo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije