Na Danima suvremenog plesa održana predstava “Sola”

U sklopu 7. Dana suvremenog plesa – Sjever, međunarodnog festivala koji se uz Čakovec, održava još i u Varaždinu i Novom Marofu, u čakovečkom Centru za kulturu održana je plesna predstava ‘Sola’. Predstava je nastala u režiji i dramaturgiji argentinske umjetnice Renate Carole Gatice, koja živi u Zagrebu, gdje je u proteklih šest godina postavila jedanaest drama. Predstavu u kojoj je čakovečkoj publici pokušala dočarati svoje viđenje kiča izvela je u vlastitoj koreografiji Zrinka Lukčec Kiko.

Tako u predstavi kroz refleksiju na opus španjolskog redatelja Pedra Almodóvara, autorica nastoji odgovoriti na pitanje što se događa pomicanjem granice kada ”kitsch” postaje umjetnička kategorija. “Kitsch” podrazumijeva pretjerivanje i prenaglašenost kao bazične elemente izražavanja emocija i senzibiliteta. Smatra se inferiornom kopijom postojećeg stila, ali se također koristi u smislu slobodnijeg odnosa prema bilo kojoj umjetnosti koja je pretenciozna, zastarjela ili neukusna.

Sedmi Dani suvremenog plesa nastavit će se i u narednim danima. Zanimljiv program, dio Kliker platforme koja se bavi razvojem inovativnih, interaktivnih i inkluzivnih projekata za mladu publiku u sklopu festivala, očekuje nas u nedjelju u 18 sati na Trgu Republike u Čakovcu. Tada će polaznice plesne radionice “Copy or Inspiration? / Re: Rosas” pokazati što su naučile od koreografkinje Larise Navojec i njene asistentice Manuele Svorcan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije