Obilježavanje međunarodnog Dana zadruga u Međimurju

Međunarodni dan zadruga svake godine tradicionalno se u svijetu obilježava prve subote u srpnju. Ovaj međunarodni događaj organizira se s ciljem promoviranja zadružnog oblika poduzetništva, najboljih uspjeha zadruga kao i promoviranje ideala međunarodne solidarnosti, gospodarske djelotvornosti, jednakosti i mira u svijetu.

Međunarodni dan zadruga također ima za cilj jačanje i proširenje partnerstva između međunarodnog zadružnog pokreta i drugih dionika u gospodarstvu uključujući nacionalne vlade zemalja na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana zadruga je jednakost, te se obilježava sloganom “Izaberite zadrugu, izaberite jednakost!”. Više informacija dostupno je na web stranicama Međunarodne zadružne organizacije. Povodom obilježavanja Međunarodnog dana zadruga u prostorima ACT Grupe nekoliko zadruga zajednički organizira raznovrsne tjedne aktivnosti. Posjetitelje očekuje raznovrstan i bogat program: od predstavljanja Zadruge za etično financiranje i prve hrvatske etične banke, projekcija odličnih filmova o zadrugama i zadrugarstvu, predstavljanja zagrebačkog zadružnog kolektiva “Okus doma”.

Pred kraj tjedna prestavnici Regionalnog industrijskog sindikata i Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju – BRID uz odličnu raspravu na temu sindikalizma, zadrugarstva i društvenog poduzetništva, predstavit će i novine o radnim pravima RAD.

Na sam Međunarodni dan zadruga na Trgu Republike u Čakovcu informativno-prodajnim štandovima predstavit će se 4 zadruge: Socijalna zadruga Humana Nova, Socijalna poljoprivredna zadruga Domači vrt, Centar za eko-društveni razvoj CEDRA Čakovec te Socijalna zadruga Martinov plašt iz Zagreba.

Detaljnije informacije o programu dostupne su na Facebook stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije