FOTO: Draškovčani pohodili prijateljsku Poljsku

>> FOTO: Draškovčani pohodili prijateljsku Poljsku

Vjernici Župe svetog Roka Draškovec, predvođeni svojim župnikom velečasnim Matom Vonićem, hodočastili su u Poljsku, gdje im je središte zanimanja i obitavanja bio Czestochowa, najveće Marijansko svetište u ovoj državi.

Pohodili su svetište Jasna gora gdje se nalazi slika Gospe Czestohowske koja se spominje 1220. godine, a tu je velečasni Mato u pokrajnjoj kapeli služio Svetu misu te se susreo s brojnim svećenicima.

Draškovčani su pohodili i Wadowice rodno mjesto Karola Wojtile, koji je postao Papa Ivan Pavao II. i bio je veliki prijatelj Hrvatske.

Razgledana su i druga značajna mjesta iz kršćanske povijesti Poljske te na kraju Trnavu u kojoj se nalazi grob Svetog Marka Križevčana zaštitnika Varaždinske biskupije.

– Vidjeli smo i uvjerili se da je vjera Poljaka velika i nepokolebljiva, a ponos i radinost te ljepota prirode daju im posebnu privlačnost, naglašava draškovečki župnik velečasni Mato Vonić, te zahvaljuje vodiču Miji Raku i vozačima Rudi Expresa koji su se trudili da ovo hodočašće u prijateljsku Poljsku ostane nezaboravno u sjećanjima hodočasnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije