FOTO: Oprali smo pse u prvoj automatskoj praonici u Varaždinu

Samoposlužne praonice za limene ljubimce već su gotovo svima poznate. Ali, od prošlog petka, 19. lipnja, u Varaždinu je s radom počela prva samoposlužna praonica za kućne ljubimce Hachi. Nalazi se u Optujskoj ulici, u sklopu Autocentra Tacchi, a ‘glavni krivac’ za to je Marijan Tači.

– S obzirom da praonice za automobile postoje već pet godina, želja mi je bila da poslovanje proširim, ali na inovativan način. Stoga sam se odlučio za samoposlužnu praonicu za pse, koja je prva u Varaždinu, a treća u Hrvatskoj. Jedino se tako nešto nalazi u Zagrebu i Splitu – objasnio je.

U inozemstvu tako nešto nije novina, a Marijan je ideju dobio kad je to vidio na internetu.

– Vidio sam da takve praonice postoje u SAD-u i Australiji pa sam želio nešto novo u našem gradu. Iako sam ideju imao prije nekoliko godina, nisam odmah realizirao, trebalo je proći vremena – rekao je.

Kako to izgleda u praksi

Novinarski znatiželjni duh odveo nas je u praonicu pa smo isprobali na ‘pravim’ psima.

Sve što trebate je kućni ljubimac, udobna odjeća, sitan novac i pranje može početi. Detaljne upute na aparatu korak po korak objašnjavaju što trebate raditi.

Sia i Zara bile su prljave pa smo ih odlučili oprati i time isprobati rad praonice.

Došli smo do mjesta radnje, ubacili 50 kuna, koliko je potrebno da se automat pokrene i stavili psa u kadu.

Aparat prima kovanice od kunu, dvije i pet te novčanice 10, 20, 50 i 100 kuna. Ukoliko ubacite veći iznos, duže možete prati ljubimca. Detaljna uputstva pomažu vam da se snađete. Psa smo najprije namočili, utrljali šampon protiv nametnika, regenerator, a postoji i mogućnost sušenja. U bilo kojem trenutku možete zaustaviti radnju pritiskom na tipku STOP, a pauza maksimalno traje pet minuta.

Pse smo oprali za svega dvanaest minuta, a premda su bile malo uplašene, sve je prošlo u savršenom redu i krajnji cilj je postignut – čisti psi i zadovoljni vlasnici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije