Dan antifašističke borbe: Na groblju položen vijenac i zapaljene svijeće

>> Dan antifašističke borbe: Na groblju položen vijenac i zapaljene svijeće

U sklopu programa obilježavanja Dana antifašističke borbe koji tradicionalno organizira Međimurska županija, u ponedjeljak je položen vijenac i upaljene svijeće podno Spomenika stradalim u 2. svjetskom ratu na čakovečkom groblju.

Vijenac je položilo izaslanstvo Grada Čakovca, u kojem su bili gradonačelnik Stjepan Kovač, zamjenik gradonačelnika Mario Medved te predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat. Svijeće pak su zapalila izaslanstva Međimurske županije – župan Matija Posavec, Policijske uprave Međimurske, Saveza antifašističkih boraca i antifašista Međimurja, društva Josip Broz Tito te mnogi građani.

U prigodnom obraćanju gradonačelnik Kovač rekao je da smo izuzetno ponosni na naše pretke koji su se uključili u Narodno-oslobodilački pokret, jer zahvaljujući njima naš kraj oslobođen je od mađarskog fašističkog okupatora i ponovno sjedinjen s maticom zemljom.

“Time su jednom za svagda završila stoljeća nasilne mađarizacije tijekom koje su mučeni i ubijani brojni Međimurci. Danas je dan kad se ih prisjećamo te im izražavamo zahvalnost što su, bez pogovora uzeli oružje u ruke i krenuli u rat te nam time omogućili život u slobodi.”, istaknuo je, među ostalim, gradonačelnik Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije