FOTO: Otvorenje kapele u Gornjoj Dubravi

>> FOTO: Otvorenje kapele u Gornjoj Dubravi

U Gornjoj Dubravi, uz pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, upriličeno je otvorenje nove kapelice posvećene Presvetom Srcu Isusovom. Prije misnog slavlja vlč. Ivan Vugrinčić je posvetio kapelicu i zvono. Zvono je dar obitelji Levačić koji su kao kumovi imali čast da čekićem puste prve zvukove zvona.

Nakon posvećenja kapelice i zvona, vatrogasci DVD “Gornja Dubrava” su u toranj kapelice postavili zvono koje se zatim oglasilo za vrijeme Podizanja i odzvonilo podne. Okupljenim vjernicima se vrlo emotivno obratio Ivica Levačić, bivši član Pastoralnog vijeća župe “Sv. Katarine djevice i mučenice”, te posebno istaknuo da su se mještani Gornje Dubrave na sličan način okupili prije 186 godine, kada je bilo posvećenje stare kapelice.

Zahvalio je novom pastoralnom odborniku Valteru Škvorcu i mještanima susjednog Bogdanovca koji su pružili nesebičnu pomoć u izgradnji kapelice. Posebno je istaknuo da su bili srdačno primljeni u cijeloj župi gdje su došli moliti pomoć za izgradnju kapelice.

Potom se nazočnima obratio novi član Pastoralnog vijeća Valter Škvorc, koji je zahvalio dobročiniteljima i donatorima, a posebno se zahvalio: Željku Srša, Vladi i Marinku Strelecu, Tomici Hunjadi, Ivanu Baltiću, Novak Danici, Stanislavu Golubu, Radovanu Muršiću, Davoru Golubu, Miljenku Baneku , Franji Vukoviću, Stjepanu Vukoviću, Klaudiji Novak i Valteru Škvorcu, te “Štefovoj kleti”, Cvjećarnici “Macinec”, “Pet kom” i općini Gornji Mihaljevec, te mnogim ostalim donatorima.

Posebno se zahvalio Ivanki i Vladi Levačić koji su darovali zvono i kumovali postavljanju zvona.

Zatim je uslijedilo svečano misno slavlje koje je predvodio vlč. Ivan Vugrinčić, a pjesmom ga podržao zbor župe “Sv. Katarine djevice i mučenice” iz Gornjeg Mihaljevca, župe kojoj pripada i Gornja Dubrava. Gornja Dubrava je naselje koje po popisu stanovništva iz 2011. ima samo 226 stanovnika, a posvećenju kapelice i zvona, misnom slavlju i proščenju nazočio je veliki broj mještana i gostiju i iz susjednih župa.

Poslije mise mještani, aktiv žena i vatrogasci Gornje Dubrave počastili su sve nazočne besplatnim bogračom i pečenim odojkom. Poslije zajedničkog obilježavanja ovog velikog kršćanskog blagdana i posvećenja kapelice, domicilno stanovništvo je ugostilo proščenjare (stara međimurska tradicija), što je prigoda da se bar jednom godišnje okupe Gornjodubrovčaki, njihova rodbina i prijatelji koji su rasuti širom svijeta.

Pored duhovne crte, posebno raduje briga o sakralnim objektima, te što se tradicija proščenja održava, kao kulturno blago Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije