Štrigovske noći: Bajkovitost okusa i zabave u Vinskom hramu

>> Štrigovske noći: Bajkovitost okusa i zabave u Vinskom hramu

Mirisi Urbanovog još se osjećaju nad štrigovskim kraju, a već započinju nove svečanosti kojih je autor, osmislitelj i realizator Josip Mikec,, legenda turističke Štrigove koji je pripremio i poziva sveukupno pučanstvo na prestižne i nadaleko poznate Štrigovske noći, na dane kulture, turizma, športa, zabave i veselja.

Ovogodišnje Štrigovske noći započinju ovog vikenda 26. lipnja u Čakovcu kamo na trenutke seli bajkoviti dašak Štrigove, da bi svečano otvorio Izložbu “Tjelesna duhovnost stakla” likovnog umjetnika i majstora Mihaela Štebiha.

>>> Program Štrigovskih noći

Izložba se u Muzeju Međimurja otvara u 18 sati. Istog dana u istom gradu u zgradi Doma sindikata u 19,30 započinje Koncert Zagrebačkog kvarteta saksafona. Dan kasnije 27. lipnja u čakovečkom Domu sindikata u 19 sati započinje koncert Andreja Petrača na violončelu i Tomaža Petrača na klaviru.

I onda u nedjelju 28. lipnja program seli u Štrigovu u župnu crkvu, crkvu crkvi ljepotice gdje od 19 sati započinje Koncert Gudačkog kvarteta Porin i što bi trebao biti vrhunac glazbenog događanja.

Tako bi i bilo kada već u petak 3. srpnja od 19 sati u Državnom arhivu za Međimurje u Štrigovi ne bi bio novi događaj-Izložba Grupe Contra. Majstor do majstora: Jagor Bučan, Vjekoslav Kuliš, Matko Vekić i domaća nada ukazivanju poezije Damjan Mikec, jamstvo su velikog događaja.

– U Državnom arhivu u subotu 4. srpnja s početkom u 19 sati, otvara se Izložba fotografija Mire Martinića i obilježava 5 godina Umjetničke kolonije Štrigova. Gošće večeri su Stridone, nešto najljepše i najbolje što je iznjedrio ovaj kraj.

Istog dana, odnosno večeri u štrigovskog Športskoj dvorani u 20 sati započinje humanitarni gala koncert pod nazivom “Zagrljaj Međimurja i Makedonije”, maestra Mirka Švende Žige i Kostadinske Velkovske. Prikupljeni novci biti će donirani udruzi MURID.

U nedjelju 5. srpnja od 19 sati u župnoj crkvi u Štrigovi koncert ima Zagrebački gitarski trio, a u 20 sati na terasi Cafe Bara KULT je Zatvaranje kolonije uz nastup Tamburaškog sastava Trenk, s Ivanom Gazibarom, gostom programa.

U nedjelju 12. srpnja na terasi Kavane Orijent u Štrigovi u 19 sati započinje Koncert pod zvijezdama u organizaciji domaćeg KUD-a Sveti Jeronim.

Dan općine Štrigova je u petak 17. srpnja i obilježava se Svečanom sjednicom Općinskog vijeća od 18 sati u prizemlju Općinske uprave. U 20 sati na igralištu kod Državnog arhiva započinje zabavno veće uz nastup Noćne smjene.

U subotu 18. srpnja u dvorištu Caffe bara Kult od 11 do 18 sati je kulturno događanje pod nazivom “Snaga rukotvorstva iz prošlosti prosljeđuje i ohrabruje budućnost“.

Od 13 sati u Športskoj dvorani otvara se X. otvoreno ekipno prvenstvo Štrigove u šahu, u 18 sati započinje 13. međunarodna utrka prijateljstva Štrigova-Razkrižje, a u 19 sati na igralištu kod Državnog arhiva započinje gala večer uz Žigu Međimurskog i music banda Noćna smjena.

Nedjelja 19 srpnja u znaku je različitih događanja od jutra do poslije ponoći, a s posebnom radošću najavljujemo nastup Grupe Baruni u središtu Štrigove od 19 sati. Lijepo će biti i na Mađerkinom bregu.

Štrigovske noći 2015. završavaju u srijedu 22. srpnja tradicionalnim Magdalenskim prošćenjem sa svečanom proštenjarskom svetom miso u 11 sati. Dobrog vina i dobrog jela neće nedostajati. Treba samo doći u Štrigovu i prepustiti se ljepoti krajolika, dobroti ljudi i uživati u programima. Iskustvo nam govori da što Mikec i ekipa organiziraju, uvijek je lijepo i dobro završi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije