FOTO: Nebo se zacrnilo nad Međimurjem – padala i tuča!

>> FOTO: Nebo se zacrnilo nad Međimurjem – padala i tuča!

Prognostičari su za danas popodne najavili naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom. Takva se prognoza ostvarila, a nad Međimurjem su se nešto poslije 15 sati nadvili crni oblaci koji su donijeli kratko grmljavinsko nevrijeme s pljuskovima, a ponegdje i tučom.

Prema informacijama koje smo prikupili od čitatelja tuča je padala u nekim naseljima gornjeg Međimurja, no nije zaobišla ni donji dio. – Nebo se zacrnilo. U Cirkovljanu je padao led veličine lješnjaka – dojavila nam je čitateljica. Snažan pljusak s tučom pogodio je i Palovec.

U Županijskom centru 112 Čakovec kažu da nije bilo značajnijih dojava o posljedicama nevremena. Na sreću vrijeme se smirilo, a prema prognozi Crometea vrijeme bi se trebalo stabilizirati.

Nedjelja će biti stabilnija. Izmjenjivat će se sunce i oblaci, samo još ponegdje uz malu mogućnost za koju kišnu kap ili kraći pljusak, prije svega u gorju i na krajnjem istoku. Već se ipak može računati na boravak na otvorenom. Jutro će biti svježe uz temperaturu od 9 do 14, po kotlinama i nižu uz moguću maglu, a danju slično ili malo toplije, do 23 ili 24°C. Sve u svemu, dan više nalik na svibanj nego na drugu polovicu lipnja.

U ponedjeljak i utorak bi moglo zatopliti i zajužiti. To je najava moguće kratkotrajne stabilizacije vremena i zatopljenja, ali to nije neka velika vrućina. Čak vjerojatno nigdje nećemo dostići ni 30 stupnjeva. Jutro će u ponedjeljak i utorak biti svježe uz minimalnu temperaturu od 12 do 15, a danju uz umjeren jugozapadnjak između 24 i 28 Celzijevih stupnjeva. U utorak kasnije popodne i prema kraju dana sa sjeverozapada dolazi nova promjena s pljuskovima i osvježenjem, javlja Crometeo.

>>> Sve fotografije pogledajte na našem Facebook profilu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije