Domagoj Marić inovirao društvenu igru koja gasi žeđ – Kanader

Domagoj Marić, svestrani 35-godišnjak, bavi se ugostiteljstvom, kao suvlasnik kafića Armarium i po novome puba Medina Škrinja, igra košarku za KK Petrijanec, a u kreativnom dijelu bavi se i izradom raznih dječjih i društvenih igara od papira, kartona i drveta, poput puzzli, memorija, karte, domino i slično. Njegova kreativnost i inovativnost do izražaja je došla kada je napravio društvenu igru koja gasi žeđ – Kanader, koja je krajem svibnja nagrađena Zlatnom medaljom u Iloku, na Inventum sajmu inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih.

Od Bande z Elektre do europskog patenta

Domagoj se s nečim sličnim Kanaderu upoznao u Kanadi, po čemu je igra dobila ime.

– Kad sam za vrijeme fakulteta bio na stručnoj praksi u Kanadi, igrali smo nešto slično i pritom se super zabavili. Od onda sam razmišljao da sam napravim društvenu igru, ali uz neka vlastita pravila. Tada sam odigrao igru s mojim dečkima iz kvarta, među Varaždincima poznatijima kao Banda z Elektre (op. kratica BZE), koji su prvi testirali moju beta verziju igre s ručno napravljenim karticama. Dečki su bili oduševeljeni – rekao je Domagoj.

Odlučio je uz pomoć dizajnera svoje zamisli pretvoriti u društvenu igru uz koju će se svi moći dobro zabaviti.

– Igra se sastoji od 40 kartica na kojima se nalaze razni zadaci, naredbe, zabrane, dodjele gutljaja, brojalice i slično. Preporučen broj igrača je od tri do osam, ali moguća je igra u parovima, što je meni osobno još zabavnije – objasnio je.

Nakon što se odaberu čaše za piće, pomiješaju se kartice Kanadera te okrenu da je vidljiva poleđina. Igrači jedan po jedan izvlače kartice te rješavaju raznovrsne zadatke – igre kao što su tema, slovo, štoflec i druge.

– Najgora kartica je Kanader jer tko je izvuče mora napuniti čašu do vrha i popiti sve na EX. Igrač koji izvuče karticu Crna ofca mora popiti sve što ima u čaši, a postoje i razne zabrane tako da je igra uistinu smiješna i dinamična. Partija može trajati od dvadesetak minuta do jedan sat – kazao je Domagoj.

Cijeli članak pročitajte na Varazdinski.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije